Снимка: Булфото
fallback

Йордан Лечков е невинен, реши Районен съд Сливен, по делото за отправени клевети по време на редовния си брифинг и в местната преса срещу бизнесмена Илия Георгиев-Манастира през декември миналата година.

Съдебният състав отхвърли иска на Георгиев в размер на  50 000 лв. за нанесени неимуществени щети.  Ищецът по делото трябва да заплати 5 хил. лв. за адвокатски разноски на Лечков. Преди решението на съда в залата кметът Лечков за пореден път не се призна за виновен и обяви, че не е имал договорни отношения с Георгиев.

Бизнесменът води и друго дело срещу градоначалника, което се гледа в окръжен съд Стара Загора и е за направено дарение от 5 000 лв. на ОФК «Сливен 2000» срещу обещание за съдействие за водоснабдяване на частен  имот на Манастира.

Oще по темата
Адвокатът на тъжителя  днес отново потвърди, че вследствие от казаното на брифинга пред журналистите и разпространеното в пресата твърдение на кмета на Сливен, че клиентът му е „измамник”, е довело до разстройство на здравословното и психическото състояние на Георгиев.

Присъдата на Сливенския Районен съд  подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Окръжен съд Сливен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

npmipdc

преди 12 години

GMfHge , [url=xzroaimuuolp/]xzroaimuuolp[/url], [link=nwcmpauvjijk/]nwcmpauvjijk[/link], wlysmbtpbevw/

39

Cordy

преди 12 години

Good point. I hadn't tohhugt about it quite that way. :)

38

Анонимен

преди 13 години

хора,този град вече изнемогва с този "кмет". да отидем по кметските избори,да им пуснем по една бюлетина за някой друг,да им го сменим ние,сливналии като не могат.

fallback