Снимка: архив Булфото
fallback

В четвъртък ще се проведе първият национален протест срещу високите цени на горивата в работен ден, съобщиха от  съюз СИЛА.

Oще по темата
Решението за протеста в работен ден бе взето още в началото на месеца, като в него се очакваше да се включат и няколко организации на превозвачите. След преговори с правителството обаче те се отказаха от следващи демонстрации.

Колите, които сега искат да участват в шествията, ще се събират на паркингите на магазините “Метро” в Люлин” и на бул. “Цариградско шосе”, пред магазин “Баумакс” и на паркинга пред Националния исторически музей. Оттам те ще поемат към столичния център.

СИЛА призовава шофьорите да облепят страничните и задните стъкла на автомобилите си с протестни стикери.

Исканията на СИЛА, които целят смъкване на цената на горивата до 2 лв./л с ДДС, включват либерализиране на пазара на горивата, проверка за наличието на картел, включване на граждански организации в комисията за конкуренцията и енергийно и водно регулиране, пълна проверка на ценообразуването на “Лукойл” и намаляване на ДДС на горивата на 15%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

285

ккк

преди 13 години

за какво е протеста???? слезте от трошките и ходете пеша като ви е скъпо!!! Егати протеста, откъде се извъдиха тези "организатори" на протеста??? Една по дебела тояга и ще е тихо и спокойно.

284

gerb

преди 13 години

edno e da ti kupqt kola no gorivo nqma koi da ti sipva xaaxxaxaxa malumnqci

283

Анонимен

преди 13 години

за бога братя не зареждайте

fallback