Снимка: Булфото
fallback

В отстраняването на болни от шап животни ще се включат и снайперисти от полицията. Това обяви пред БНР Йордан Войнов, директор на Агенцията по храните.

По думите му нямало нови огнища на шап в Странджанско. Проблем обаче създавали безстопанствени болни животни, в чието отстраняване ще се включат и снайперисти.

Войнов е поискал помощ от главния секретар на МВР Калин Георгиев. В акцията срещу шапа можело да се наложи да се включат и хеликоптери.

Oще по темата

Последното огнище на болестта беше засечено в село Долно Ябълково, община Средец. За да се ограничи разпространението на шапа, се предприе незабавно умъртвяване на всички животни, отглеждани на територията на селото - 325 дребни преживни животни и 45 едри.

В края на миналата година на територията на страната бяха установени три огнища на заразата - в селата Граматиково, Резово и Кости.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

OЩЕ

преди 13 години

Да се възложи на снайперисти да избият и бездомните кучета в София

35

Анонимен

преди 13 години

Абе вие, всичките, барабар със журналистите, които са писали тази статия,знаете ли, аджеба какво е снайперист???

34

до всички българи

преди 13 години

Бре, хора, вие работа нямате ли? Не ви ли омръзва да сипете помия, хули и омраза непрекъснато. Опитвали ли сте да помечтаете, например, за една по-добра България, а? Ами опитайте. То не става с ядене и плюене, става с малко акъл и сърце. Но си струва. Имаме най-прекрасната земя.

fallback