Снимка: Булфото
fallback

Младеж на 26 години извади 316 милиона и купи част от „Кремиковци“. Лъчезар Варнаджиев е новият собственик на обособена част от фалиралия металургичен комбинат. 

Той придоби имуществото чрез фирмата си „Елтрейд къмпани“ ЕООД, която е регистрирана на 8 март 2011 г. в София, сочи справка на Dnes.bg в Търговския регистър.

Адресната регистрация на фирмата е на столичната улица „Перник“ 120. Компанията беше единствената, която депозира документи за участие в явния търг за продажба на предзаводската и производствената площадка на металургичния комбинат "Кремиковци" заедно с активите, свързани с производствената дейност на
комбината, намиращи се на територията им, съобщи синдикът на дружеството Цветан Банков.

Проверка на Dnes.bg показа, че допреди половин година Лъчезар Валериев Варнаджиев е бил най-обикновен строителен инженер в компанията "Лупо инженеринг" ЕООД.

Бившият му шеф Стефан Цанев беше искрено изненадан от факта, че Варнаджиев е новият собственик на металургичния комбинат.

"Това е изненада за мен. Възможно е да става въпрос за друг Лъчезар Варнаджиев", не скри учудването си Цонев.

Бившите колеги на Лъчезар от "Лупо инженеринг" разказаха, че „доколкото знаят, в момента Лъчо е служител на фирма „Надин“.

Фирма „Надин“ се занимава с преработка на черни и цветни метали. От централата й съобщиха, че Лъчезар Варнаджиев днес е „твърде зает“.

Новият собственик на „Кремиковци“ ще влезе във владение, след като плати сумата в срок и когато Софийският градски съд излезе с постановление за възлагане.

Тогава собствеността върху обособената част се прехвърля на "Елтерейд къмпани".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

575

лап

преди 13 години

Нап вече го проверява.Ама кво ще открие след като дори живеел под наем в София

574

фа

преди 13 години

хахааааааааа

573

далавера

преди 13 години

жива далавера е това

fallback