Снимка: Булфото
fallback

Почти всички деца, отглеждани в домовете за медико-социални грижи у нас, са с родители. Това сочат данните на НСИ за 2010 г. 

Към края на миналата година 98,3% от настанените в тези домове деца са с един или двама родители.

От тях 61,5% са деца на самотни майки. Сираци и подхвърлени са само 1,7% от общия брой на настанените в края на годината деца.

В края на 2010 г. броят на домовете за медико-социални грижи за деца е 32 с капацитет 3854 места. Настанените в тях деца са 2 455. От тях 1319 са момчета, а 1136 – момичета.

И през миналата продължава тенденцията на намаление на общия брой на настанените в социалните домове деца.

Към края на декември намалението е с 8,4% в сравнение с края на 2009 година.

През 2010 г. в домове са постъпили 2209 деца. Две трети от тях са на възраст до 1 година, 12,7% – от 1 до 2 години, 9,9% – от 2 до 3 години, и 10,3% – на 3 и повече години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

муспи

преди 13 години

Имаме блестяща възможност да решим хуманно *** популация! Да ваксинираме децата в тези домове с американска противогрипна ваксина. С нея американците си регулират популацията и при нас ще бъде съвършено законна, стига да не инжектираме някое еврейче и да попаднем в поласата на отричащите холокоста.

46

Нямаше да е проблем

преди 13 години

Какво разбрах от всичко това?Ако държавата се грижеше само за сираци и за онези,чиито родители са неизвестни,щеше да е възможно да им се осигурят луксозни условия за живот вместо мизерията,която е факт в повечето социални домове.След като над 90% от тези деца постъпват там под 3-годишна възраст,ако грижата ни беше само за тях,щяхме да им осигурим най-добрите възпитатели и нямаше после да стават крадци и ***.А след навършване на 18г.щяхме да можем да им осигурим общински жилища и работа

45

анонимен

преди 13 години

до 45Е как до кога . Винаги. Винаги.Българките връщат майчинства, защото никой не ги подкрепи и за да има за ***. Майката- мошеничка цял живот ще работи, а *** дали ще работи? Немога да си представя колко пари от нашите данъци отиват за тези търтеи, които по-цял ден се чудят от къде какво да откраднат. И като ги снимат по ТВ все се оплакват.

fallback