Снимка: Булфото
fallback

Националният статистически институт е засипан с имейли от недоволни преброители. Те се оплакват от ниското възнаграждение, което ще получат заради масовото попълване на анкетите в интернет, съобщава „Труд”.

Различни преброители са се оплакали, че от НСИ им дават по 80 стотинки за преброено домакинство, вместо за преброено лице, както е била предварителната информация.

В заповедта на НСИ от 25 октомври 2010 г., с която се определят възнагражденията, е записана доста мъглява формулировка. Там пише 80 ст. е цената за “преброено лице с електронен въпросник - информация за уникалния код”.

На 9 февруари сме изпратили допълнителни инструкции и в тях ясно е записано, че за преброените по интернет се плаща на взет индивидуален код, а не на лице, уточниха от НСИ.

Така вместо предварително очакваните около 340 лева, преброителите в големите градове ще получат средно по 120.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

268

Ивайло

преди 13 години

Бях преброител на една доста дъга улица с много къщи. Преброявах сгради, жилища и хора. По моите сметки трябваше да взема около 300 лв. Взех около 150. Бесен съм, защото в онези студове, снегове и грип ходих до там от другия край на града и то 15-тина пъти. А и защо са напревени отдръжки за данъци и осигуровки. По граждански договор такова задължение нямат. Всеки сам се оравя. И според мен трябва да ги съдим.

267

Pesho

преди 13 години

Маринела теб те знаем. Ти си от НСИ :)

266

Маринела

преди 13 години

Гледам, че искате информация за клона...ами аз моите ги взех от Хасково...макар да бях пребоител в СФ, защото се прибрах за празниците.

fallback