Снимка: Булфото
fallback

На летището в София кацна и вторият самолет, с който трябваше да се евакуират български граждани от Либия.

С него в страната ни обаче пристигнаха 83-ма души, от които една българка, 70 хървати, 2 южнокорейци и 10 китайци.

При посрещането на групата заместник-министърът на външните работи Константин Димитров посочи, че на този етап няма българи, които да чакат на летището в Триполи.

По думите му правителството има готовност да изпрати друг самолет за наши сънародници, които искат да бъдат изведени от Либия.

Oще по темата

Същевременно продължават действията за оказване на съдействие на българите в Бенгази, които не могат да се придвижат до Триполи, съобщи заместник-министърът на външните работи Димитър Цанчев.

По думите му се обсъждат различни варианти, като най-актуалният е пътуването да стане по вода с кораб.

За помощ на българите по море се работи с различни държави, които имат възможност да изпратя в Либия кораби, посочи заместникът на Николай Младенов.

Цанчев заяви още, че в момента не се препоръчва на българите да напускат Бенгази по суша, защото пътищата не са сигурни, а разстоянията са големи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

353

Въпрос

преди 13 години

Дали някой ще се засрами, като прочете, че българи ще се евакуират с турски кораби? Хора, ситуацията е извънредна, спасяват се хора, няма значение от каква националност са!

352

лимонад

преди 13 години

смятай сега наобратно. 100 хил го раздели на 140 човека - пада се по по-малко от 900 лв на човек. ха сега си сметни данъците за 3 месеца, ако не са 900 лв - сметни ги за година :) ха сега кажи кой е на далавера - май излиза че държавата бързо ще си върне инвестицията от 100 000 лв.

351

до ДЯДО ПОП

преди 13 години

попе - това събиране с СМС-ите не е за децата а за организаторите на играта. както много пъти се каза до децата не стигат и 20% от събраните пари щото първо трябва да се покрият разходите по организацията и събирането на СМС-ите :)

fallback