Снимка: Булфото
fallback

Парламентът прие да бъдат завишени санкциите в Наказателния кодекс (НК) за насилие над животните.

Депутатите приеха на първо четене два законопроекта на НК, свързани с темата за насилието над животните – на Министерския съвет и на Мая Манолова и група народни представители от Коалиция за България.

Oще по темата
26 мар 2010 12:03
966

Правителственият законопроект предвижда лицата, които умишлено и противозаконно умъртвят животно, да се наказват с лишаване от свобода до една година и с глоба от 1000 до 3000 лв.

За умишлено и противозаконно причиняване на увреждане на животно наказанието ще е пробация и глоба до 3000 лв.

За деяния, извършени с особена жестокост или по особено мъчителен за животното начин или на публично място, както и за деяния, извършени в присъствието на малолетно или непълнолетно лице, се предвижда лишаване от свобода от една до три години и глоба от 2000 до 5000 лв.

Законопроектът, внесен от Мая Манолова, предлага проявите на особена жестокост към животните да се наказват с лишаване от свобода до две години или пробация и глоба от 1000 до 6000 лв., а умъртвяването на животно – с лишаване от свобода до три години или пробация и глоба от 2000 до 10000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

СтойчоЛудото

преди 13 години

Кога София ще се справи с бездомните кучета? Не мога да разбера защо досега всички кметове се огъваха и не предпиреха сериозни мерки. Защото не им се даваха пари за приюти и за заплати на служители, които да прибират кучетата и да ги умъртвяват. Нали уж ги кастрираха, защо не са измрели още? Цигнаска държава, нищо хубаво не ни чака оттук нататък, ами взимайте пушките, сопите и бухалките и да се оправяме сами с кучета, *** и ***. Аз поне така ще направя.

34

Paco

преди 13 години

Даааам мечтай си на ТИР ти да видиш как е в белите страни ако не звънни ще те кача при някой от мойте бусове.А за мен не бери грижа джиткам си с Мерцедес S320cdi който смених за ML320Cdi преди месец. Фирмата ми изнася за 6 държави....но как да е смешно ми е че всички защитници се правите и на умни и си мислите че с заплатка 1000лв сте супер. Как да е, тоз закон е за такива кат вас радвайте се па тарикатите пак ще си тровят пумярите по улиците без проблем......абе как казах смешна държава

33

Пънкс

преди 13 години

Ами тонто, това е самозащита - никой няма нищо да ти каже, макар, че аз подавам винаги в Еко сигнали за агресивни кучета - идват и ги прибират, закарвала съм кучета в приют, подпомагала съм пордното котило на Селяндурчо, да си намери стопани.А съседите ми, понеже ги мързи ги търпят, охкат и ахкат и все са недооценени...е аз как мога ве?Ама нали , по-лесно е да си имаш повод да хленчиш и да се оплакваш. Пък и да ги избиете всичките "***",до 1 седмица пак ще ги има - резултат от "сакам породист

fallback