Оставката на Йовчев нямала общо със СРС гейт. Снимка: Булфото
fallback

Оставката на шефа на ДАНС Цветлин Йовчев е акт на старомодна почтеност. Това заяви главният прокурор Борис Велчев преди началото на днешното заседание на Висшия съдебен съвет.

По думите му Йовчев е достоен човек, а оставката му няма нищо общо с разследването за изтеклите записи със специални разузнавателни средства.

Главният прокурор посочи, че разследването на този случай продължава. Разпитани са нови свидетели и се уточнява кой има достъп до тази информация и как е възможно технически да стане изтичането.

Все още не можело да се каже от кои служби са изтекли разговорите и кои служители от МВР и ДАНС са имали достъп до тях.

На въпрос дали има гаранция за достоверността на експертизата, Велчев каза, че би имало такава, ако прокуратурата има оригинала на записите.

Oще по темата

„Това е въпрос на експертна оценка на учените от БАН. Рано е да се правят изводи“, каза Велчев.

Велчев припомни, че до този момент е станало ясно, че информацията е изтекла от специални разузнавателни средства, проверява се кой е имал достъп до тази информация, предстои да излязат резултатите и от втората експертиза на БАН.

Главният прокурор призова за търпение.

По повод твърденията на бившия зам.-директор на Агенция "Митници" Антоний Странджев, че висш служител на ГЕРБ е взел подкуп от 4 млн. лв., Велчев беше категоричен:

„Г-н Странджев е безспорен професионалист, ако има нещо да каже, той знае къде да го каже".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

кво се чудите

преди 13 години

Червенушка и морал!?

47

56

преди 13 години

Прав е главния прокурор.

46

Анонимен

преди 13 години

боли ме г*за! един измамник казва за друг измамник, че бил почтен!и двамата да вървят на майната си!ВЪВ ВЛАСТТА ПОЧТЕНИ НЯМА!!!

fallback