Снимка: БТА
fallback

Водачът на лекия автомобил „Фолксваген Пасат” е виновен за пътното произшествие с кортежа на премиера Бойко Борисов във вторник.

Това е установила експертизата на независим експерт, поканен от КАТ на мястото на инцидента.

На шофьора на „Пасат“-а е съставен акт за несъобразена с пътните условия и атмосферните условия скорост.

Експертната справка показва, че има и превишена скорост, каза полк. Злати Райков, началник-отдел „Автотранспорт” в Националната служба за охрана (НСО) пред „Фокус“.

Катастрофата стана във вторник малко след 11 часа. „Пасат"-ът се удари с кола от кортежа на премиера Бойко Борисов на връщане от Годеч към София малко след Бучин проход.

Според шофьора на фолксвагена той не е карал с превишена скорост, а колата на НСО се е движила с висока скорост в неговото платно.

Oще по темата

От НСО излязоха с друга версия – че „Пасат“-ът се поднесъл на завой на мокро, хлъзгаво място и се е ударил във водещия автомобил на кортежа.

Във връзка с инцидента премиерът Бойко Борисов заяви, че се е скарал на директора на НСО.

"Имах предчувствие, помолих ги да карат внимателно. Не са превишавали скоростта, чувствам се неудобно, защото седя на задната седалка и нищо не мога да направя. На отиване, когато влязохме в тоя завой, Цветанов още отдалече започна да им казва, че този завой е опасен", разказа Борисов.

По думите му скоростта не е била превишена и шофьорите на кортежа не са били виновни в случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

229

Анонимен

преди 13 години

"Понеже не живея в България, не знаех, че има светофар. "Нещо не разбрах, какво общо има неживеенето в България с това да не видиш СВЕТОФАР? Толкова ли са скрити светофарите у нас?Нещо гнило има в Дания... Май шофьорът са го "разпитали" преди да си "признае" "вината".

228

Гуньо

преди 13 години

Още нищо не сме видяли... утре на Уорлик шефовете ще пратят хора да гръмнат два пакета на централна гара... и до два дена Бойко ще е приел нови "закони" против тероризма. После гледай политически и икономически арести на воля... Така го правят американците, руснаците, а тая мода скоро ще дойде и при нас. Тогава вече ще видим голямото ГАЗЕНЕ...Нищо добро не ни чака. Просто народ - кофти съдба.

227

до 226

преди 13 години

Солидарен! Голямо изказване на шефа!И ние се чувстваме адски неудобно /буквално/ защото седим на най-най-последните седалки и нищо не можем да направим наистина, независимо че всичко ни е ясно, уви.

fallback