Снимка: Булфото
fallback

"Проверката, която направихме (б.р. – срещу бившия шеф на БДЖ Христо Монов), констатира изключително груби нарушения“, обяви в Пловдив транспортния министър Александър Цветков на въпрос за повдигнатото обвинение срещу ексшефа на железницата.

Преди ден стана ясно, че е готов обвинителният акт срещу Монов заради договора за доставката на 30 рециклирани спални вагона от Германия. Той ще бъде обвинен, че съзнателно е сключил неизгодна сделка с компанията "Арвекс".

"Това е една изключително грозна сделка, при която БДЖ е ощетена с десетки милиони. Дали ще има нови обвинения, зависи от прокуратурата“, обясни транспортният министър.

Той уточни, че в БДЖ миналата година е извършен пълен одит на всичко, което е правено в последните три години.

"Проверката констатира, че договори за над 120 милиона лева са сключени в нарушения. Не случайно финансовото състояние на железниците е такова в момента. Такова разточителство и грабеж не знам да има аналог“, изрази възмущение министърът.

"Фактът, че му е повдигнато обвинение и че делото влиза в съда, само говори, че проверките са обективни и говорят колко сериозно е ощетено БДЖ. Над 300 лева костюми, шуби за по 200-300 лева, за неща, които сигурно струват в пъти по-малко.

Oще по темата

Не само че са много завишени цените, но интересното е, че действията на тогавашното ръководство на БДЖ – след провеждане на търг не сключват договор с фирмата, спечелила конкурса, а сключват договора с друга по-удобна фирма с 50% по-висока цена“, коментира Александър Цветков.

Той съобщи още, че вместо да зарязва лози на днешния ден както колегите си, е дошъл в Пловдив, за да отреже един пункт за технически прегледи, защото си е позволил да направи фиктивен технически преглед.

Проверка е установила, че 21 годишен автомобил Форд Фиеста е получил сертификат, че е технически изправна, без въобще да е стъпвала в пункта.

Затова Цветков издаде заповед за отнемане на разрешението за упражняване на дейността на този пункт за технически прегледи.

"В следващите няколко дни още два пункта ще загубят правото си да упражняват тази дейност, така че да се готвят. Това са пункт от Варна и пункт от Перник. И така ще бъде с всички пунктове за технически прегледи, които не са разбрали, че времената вече са други и правилата са други“, отсече Цветков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

tvizukc

преди 13 години

9mTKhG <a href="jmqivithmaaf/">jmqivithmaaf</a>, [url=rwqsxclcbink/]rwqsxclcbink[/url], [link=bolmuzvssgcq/]bolmuzvssgcq[/link], bqomfxihhrsr/

37

bulgar

преди 13 години

Олеее,голям джангър бе! ами ша ги опоска,ама все пак с по 5 процента на година вдигна заплатите на жепейците и вкара тъпата "храна" към основната заплата.А тея от ГЕРБ кво направиха: близо две години с почти 9 процента инфлация-компенсация ЙОК! съкращени,съкращения,оптимизации,съкращения - и така като теглим калема; 6000 железничари на борсата до 2014г,заплати на оставащите железничари замразени до 2014...евалла ба ББ,евалла бе дападжии,които управлявате транспорта в България!Така,че...

36

ЕДИН ОТ ОВЧОТО СТАДО

преди 13 години

много е ! ама ако АЗ бях на негово място - щях да опоскам ОЩЕ И ОЩЕ , ПОНЕ ЩЯХ ДА ЗАКРЪГЛЯ НА 200 МИЛИОНАтака и така САМО *** И ПИЯНИЦИ пътуват с влака

fallback