Снимка: Булфото
fallback

Електронен фиш след заснемане на нарушение с камера и солени глоби за превишена скорост чакат шофьорите. От днес влизат в сила промените в Закона за движението по пътищата, приети от парламента.

Глобите до 50 лв. с електронен фиш няма да могат да се обжалват.

От 20 на 50 лева скача глобата за шофьори, които карат в бус лентата. Завишени са и глобите за превишена скорост както в населените места, така и извън тях.

За превишена скорост с над 30 км в час санкцията се увеличава, но отпада наказанието водачът да бъде лишаван за определен период от книжка.

Oще по темата

 Ако обаче нарушението е системно, той ще плаща глоба в двоен размер и ще бъде лишен от правото да управлява автомобила си за 6 месеца.

Книжката ще се отнема от раз за три месеца при превишение с над 50 км/ч в града. Ако това се случи за втори път в населено място и извън него, глобата е двойна, а книжката се взема пак за три месеца.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

99

doki

преди 13 години

Много излишни и неправилно поставини знаци има.Трябва да се коригират.

98

kol4o

преди 13 години

На светофарите с камери, няма броячи, както и на други светофари с цел Осигуряване на зелена вълна при кортежи и натоварване по дадения пътен участък. А и броячите едва ли са свързани с централното регулиране/управление на светофарната уредба. Иначе като си пътуваш по обичайното трасе и видиш че довчерашните 59 на брояча са заредени със 99 и стои така над 5 мин, ще .....

97

bez ime

преди 13 години

komentarite vi sa strahotni i smesnino nikoy ne kazva do koga ste stradame s tiya paresti zakoni zasto nyama globi za politsaite koito ne im sa redovni kolite za tyah ne vajat li zakonite mnogo dobre se znae ce polititsite karat koli piyani no te ne se proveryavat a normalniya covek vinagi go otnasya inace haznata ot kide ste se pilni kolegi sofyori krayno vreme e da protestirame da si tirsimcoveskite prava a ako si milcim te ste prodiljat da nin tretirat kato jivotni

fallback