Председателят на комисията Стоян Кушлев. Снимка: Булфото

Комисията „Кушлев“ спечели дело за отнемане на имущество за над 3,4 млн. лева. Това е най-големият иск, спечелен от комисията до момента.
Имуществото се отнема, след като влиза в сила решение на Търговищкия окръжен съд по дело срещу Мустафа Алиев от Търговище.

Териториалната дирекция на комисията във Велико Търново започнала проверка срещу него в началото на 2006 г. През септември 2006 г. комисията взе решение за образуване на производство.
Алиев е с влязла в сила присъда за извършено престъпление.

Предмет на отнемане е имуществото на Мустафа Алиев и неговото семейство, както и на контролираните от Алиев юридически лица, придобито през проверявания период, за което липсват данни за законни източници.

С влязлото в сила съдебно решение в полза на държавата се отнема кафе-аперитив в Търговище, ветеринарна лечебница, жилищна сграда на 4 етажа; половин идеална част от 3 апартамента в Търговище и 2 гаража.

Той ще се прости още с лозе и пасище в с. Овчарово, 3 ниви, право на строеж за построяване на 4 броя сгради, 2 леки автомобила, автобус, товарен автомобил, ремарке; както и със 7 547,9 лв., получени от продажбата на движимо и недвижимо имущество.

Отнема му е още сумата от 78 000 лв. – стойността на дарение на лек автомобил модел „Мерцедес”; 500 дружествени дяла от капитала на „Евроферм” ЕООД; 5000 дружествени дяла от капитала на „Търговищка заложна къща” ЕООД; 170 дружествени дяла от капитала на „Екоелит” ООД; 170 дружествени дяла от капитала на „СМТ – Комерс” ООД.

Алиев ще трябва да плати и 14 237 лв. разноски по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase