Алексей Петров не знае кой с кого воюва Снимка: Булфото
fallback

Зад скандала със СРС-тата стои професионалната и политическата некадърност на управляващите, на първо място Бойко Борисов, на второ – Цветан Цветанов.

Това заяви соченият за глава на "Октопод" Алексей Петров, който се яви на разпит в Националната следствена служба.

„Хората, които пряко и косвено са засегнати в този скандал, трябва да предприемат действия той да приключи, защото доверието в институциите е в опасност“, добави бившата барета, цитиран от „Фокус“.

На въпрос кой е стратегът и кой е тактикът във войната с подслушването, Петров отговори, че не знае кой с кого воюва. Според него много по-важно било съдържанието на разговорите.

СРС гейт тръгна от публичното разпространение на записи с участието на шефа на Митниците Ваньо Танов, премиера и други хора от властта от считания за приближен до Алексей Петров в. „Галерия“.

"Може да се окаже, че изнасянето на СРС-тата е благородна постъпка, а не е толкова важно кой ги е изнесъл", коментира Петров, като видя дори в изнасянето на информацията форма на протест.

Oще по темата

"Има разследване, ще видим какво ще стане. За мен е важна информацията, която ще излезе от разговорите. Става дума за натиск върху директора на митниците за контрабандни канали и най-накрая – става дума за ограбване на милиарди. Това е важното", допълни той.

Алексей Петров беше категоричен, че е извикан по политически причини.

„Тук съм по политически план – на 27 януари, пет дни преди 1 февруари, когато трябва да се обяви т.нар. кандидатпрезидентски екип”, отсече той.

Петров е бил извикан в следствието за прецизиране на обвинението, тъй като делото отново било разделено на „малък и голям октопод“.

Според адвоката му Ина Лулчева "обвиненията са идентични с малки промени и няма нови доказателства".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

301

срс

преди 13 години

*** ПОМАШКА ДУШИЧКА,ДА ВИ Е ЧЕСТИТА ТЪПО БЪЛГАРСКО ПЛЕМЕ!

300

кики

преди 13 години

Не гласувах за Б.Б.Не го и харесвам!Но следващият път ще гласувам за него, защото Сергей пък съвсем не го харесвам!И явно много им липсват паричките от контрабанда на БСП щом толкова яростно се борят против Б.Б. чрез такива мутряги като по-горе изтепосания.

299

читател

преди 13 години

Сега през 1989 започна т. нар. "мирен преход" - мирно ограбване на българите от КГБ чрез подставените им послушници от ДС. ***, както самите те казват "с кръв са взели властта и без кръв няма да я дадат". Щом червените *** пускат в публичното пространство тези записи, значи преди това просто не са успяли да шантажират Бойко с тях. Иначе нямаше да ги оповестят и щяха да си го контролират.

fallback