Снимка: Булфото
fallback

В записани телефонни разговори (два броя), за които се твърди, че са между митничар №1 Ваньо Танов и финансовия министър Дянков, двамата обсъждат вицепремиера Цветан Цветанов. Записите бяха пуснати на пресконференция от редакторите на вестник "Галерия".

Звуковото СРС било получено анонимно в редакцията на изданието, на флаш памет, адресирана до зам. главния редактор на "Галерия" Явор Дачков.

"Тези записи повдигат завесата над въпроса къде са парите от контрабанда", обяви главната редакторка на вестника Кристина Патрашкова.

Тя твърди, че от разговора между Ваньо Танов и Симеон Дянков става ясно как Танов е бил подложен на сериозен натиск от страна на МВР и лично от вицепремиера Цветан Цветанов. 

Патрашкова допълни, че в записите се разказвало как Цветанов лъже премиера.

"Аз искам да знам, защото съм човек, който си държи на името и на авторитета. Аз искам да се разхождам и да гледам хората в очите. Значи или той (Бойко Борисов – бел. ред.) осуетява и да престанат с тез измишльотини, или аз си тръгвам, във вторник излизам и казваме нещата от А до Я с истинските им имена", казва в записа мъж, за когото от "Галерия" твърдят, че е Ваньо Танов.

Oще по темата

От "Галерия" допълниха, че от контекста на разговорите са установили, че те са осъществени през май 2010 г. Въпросните аудиофайлове вече били изпратени на главния прокурор Борис Велчев.

Вестник "Галерия" беше създаден през есента на 2009 г. от освободената бивша говорителка на родното ФБР – Зоя Димитрова.

След създаването на ДАНС тя стана гласа на агенцията и не криеше близките си отношения с Петко Сертов и съветника Алексей Петров.

След идването на Бойко Борисов на премиерския пост и смяната на ръководството в ДАНС тя излезе от агенцията и стана съучредител на вестник "Галерия".

Вестникът широко отразява конфликта между властите и Алексей Петров, който дълго бе арестант след акция "Октопод" през февруари 2010 г.

В началото на миналата година Зоя Димитрова, която е обвиняема за изтичане на секретен доклад на ДАНС, напусна медията, оглавявана до днес от Кристина Патрашкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

330

Костов(хахахах)

преди 13 години

Я, кво стана, Яне *** издъни помака А.П с подписката за референдум.И сега кой ще им повярва и на Яне и на оня *** Дачков с сересетата.Кофти за помака.....

329

Анонимен

преди 13 години

Има ли Гербераси бе

328

анонимен

преди 13 години

браво на Галерия...и добре правят тия источници казвайки истината с доказателства...че обикновенните мижатурки журналисти не им стиска да пишат и казват истината такава каквато е...а робуват на всяка власт която дойде...ние обикновенните хора знаем че всеки идвайки на власт се корумпира рано или късно...и едва ли им вярва някой на тия..вярват им наивниците само...

fallback