Снимка: Булфото
fallback

На връх Бъдни вечер четиригодишно дете почина в ИСУЛ при усложнения след операция от сливици. Родителите са подали жалба в полицията за лекарска небрежност, съобщи bTV.

Гергана е на 4 години и половина, когато преди два месеца родителите й я водят на консултация в ИСУЛ за сливиците.

Детето има постоянни възпаления, диша трудно и близките му искат да решат проблема с евентуална операция.

Изследванията на Гергана, нужни за операцията, са проблемни и личният лекар на семейството смята, че операцията ще бъде отложена.

Главен асистент Маджунов от ИСУЛ обаче казва, че операцията може да се извърши и насрочва дата - 8 декември. Гергана е оперирана и изписана в същия ден.

В следващите две седмици момичето е водено три пъти на преглед заради усложнения и кървене. Маджунов всеки път казва, че е добре.

Накрая е приета в болницата на 23-ти декември в тежко състояние и почива след кръвоизлив на операционната маса.

Родителите са категорични, че става въпрос за лекарска немарливост. До две седмици вътрешна проверка в ИСУЛ трябва да излезе със заключение за случая.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

590

мери-попинс

преди 12 години

Нека АЗ да попадна на тоя!!!! Господ ми е свидетел,че ще ме запомни и нощно време,ще се напикава от образа ми. А после, не само няма да се доближи до болница,но и да умира ще му се иска да е по бързо. И ако,някой се съмнява в моите методи нека ми го прати. Аз не бия, и не злоупотребявам със закона.Но ГОСПОД,има думата,кой Аз само ще го накарам,да се замисли що е жив!!! ПРАТЕТЕ МИ ГО!!!

589

osemshest

преди 13 години

Срамота, смешно е в съвремието да се случва това. И аз съм оперирана от сливици- преди 20 години! Операцията беше с местна упойка и може би на 2рия или 3тия ден ме изписаха. Нямах никакви оплаквания. Нищо не сме плащали. Но уви явно днес принципа е да си платиш, а пък ако имаш късмет може и да оживееш!

588

ferat

преди 13 години

doktor madgunov ne e lekar a ybiec na deca

fallback