Снимка: Булфото

В последната седмица на декември цените на едро продължиха да се повишават с високи темпове.

През декември брашното поскъпва с 1,2 на сто, а олиото - с 3,6 на сто. 

Повишаване на цените се наблюдава при варивата и ориза - в диапазона 1-4 на сто, и при захарта - с 2,2 на сто. 

Поскъпване през декември е отчетено и при млечните произведения, като при кашкавал "Витоша" то е по-силно изразено в края на месеца и достига 2,5 на сто. 

В диапазона 19-28 на сто е поскъпването на годишна база на лещата и на млечните произведения, а с около 6-10 процента по-високи през тази зима са цените на пилешкото месо и на рибата. 

Най-голямо поскъпване през декември 2010 г. спрямо декември 2009 г. е регистрирано при цената на чесъна - 107 на сто. 

Цената на оранжерийните домати през тази зима е с 20 на сто по-висока спрямо зимата на миналата година, а на оранжерийните краставици - с 4 на сто. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase