Снимка: БГНЕС
fallback

Ако искаме да противодействаме ефективно на тероризма трябва добре да разбираме характера на идеологията, способите и мисленето на тези хора. 

Това коментира пред БТА експертът по национална сигурност Славчо Велков.

Често пъти непремереното изказване на някои политици, които искат да изглеждат значими в очите на собствените си зрители, могат да провокират такива нагласи, че да ни превърнат в директна мишена на терористи, смята Велков.

Ако Турция ще става член на ЕС, това не би повлияло кой знае колко върху терористичната опасност, тъй като бидейки член на ЕС и за нея ще важат всички условия, които важат за нашата страна, защото ще се превърне във външна граница на съюза, подчертава експертът.

Както се видя от събитията в последно време вътрешният тероризъм е точно толкова опасен и представлява такава заплаха, колкото и определяният като глобален. Терористичните организации "отглеждат" свои представители, подготвят ги на териториите на страните, където ще действат. Това не са вече брадати терористи, дошли от Близкия изток. Това са хора родени, израсли, възпитавани и обучавани в самата страна хора. Такъв пример са атентатите в лондонското метро, коментира Славчо Велков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

без име

преди 13 години

Славчо Велков да гледа филмите Zeitgeits!

32

Мен

преди 13 години

Изводът ? Всичко рязано на два метра под земята !

31

Анонимен

преди 13 години

Славчо Велков е една бучаща плаваща шамандура която е на километри разстояние от това понятие национална сигурност.От такива експерти и преподаватели като него България няма не само национална но и елементарна биологическа сигурност.

fallback