Снимка: БГНЕС

Двете розови беемвета на военното министерство вече са черни и возят лекари.

Немските автомобили бяха заварени от бившия военен министър Николай Младенов при встъпването му в длъжност преди година.

След като министерският пост бе поет от Аню Ангелов през януари, баварците са дадени за ползване на Военно-медицинска академия.

Още по темата

В момента едната кола от престижната пета серия на автомобилната марка вози спешни екипи във МБАЛ-ВМА, а другата във Варненската военна болница, пише в. "Монитор".

Шефът на ВМА генерал Стоян Тонев разказа, че Ангелов му се обадил и попитал дали не може да уреди пребоядисването на баварците в черно, какъвто е бил и оригиналният им цвят. От представителството на марката пък веднага откликнали и подарили боядисването.

Двата луксозни автомобила в цвят "пепел от рози" са возили представители на МО и на служба "Военна полиция" при предишното правителство.

Първоначално автомобилите са ползвани от дирекция "Военни клубове и информация". Така и не стана ясно защо немските машини са пребоядисани в нежния цвят.

Според една от версиите това е станало през 2004 г. по случай бала на дъщерята на бившия царски министър Николай Свинаров, като целта била возилата да са в тон с роклята й.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase