fallback

Общ преглед

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов сготви риба по случай Никулден пред сградата на ведомството.

С моряшка шапка на главата и подпомаган от директора на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Явор Недев, той приготви вкусни рибни гозби за всички гости на празника, които можеха да се почерпят с бяло и червено вино.

В подкрепа на готварските умения на министъра се включи и Ути Бъчваров.

"Яжте повече риба, не само на Никулден. Яжте, ако може, всеки ден, ако не може, поне всяка седмица“, обяви министърът, който лично откри празника, организиран по случай традиционното отбелязване на Никулден пред сградата на министерството.

След празничната част Мирослав Найденов заяви, че се предвижда в най-скоро време бракониерството у нас да бъде инкриминирано с промени в Наказателния кодекс.

От три до осем години затвор за бракониерство предлагат от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

В средиземноморските държави при особено големи размери  на улов за бракониерите се предвижда затвор от 3 до 8 години и глоби, обясни шефът на агенцията Явор Недев. 

У нас предложението е за количество от над 200 кг незаконно уловена риба да се прилага също ефективна присъда от 3 до 8 години, глоба между 5 хил. и 15 хил. лева и конфискация на улова и лодката на нарушителя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

120

papi ribka porka bir

преди 13 години

kato gledame toia minister kolko energia vlaga wyw wseko na4inanie, da ne zeme ot umora da obyrne rezbata i da se prevyrne w energeti4no 4isto v******-i da ni stane p*****

119

ani

преди 13 години

Той за друго и без това не става.

118

trunk

преди 13 години

иска му се и калинка да зготви,ама тая му тури тигана първа

fallback