Снимка: БГНЕС
fallback

Регионалното министерство ще спази законите на България, каза министър Росен Плевнелиев по повод напрежението в Несебър и събарянето на незаконни надстроени части на къщи.
Крайно време е българите да разберат, че най-лесното строителство е законното, коментира министърът.

„Тази държава трябва да разбере, че ако иска да забогатява, ако иска да върви напред, тя трябва да дефинира своите права и да ги спазва. Без права ние изпадаме в абсолютен хаос и в крайна сметка ще се въртим и няма да вървим напред”, каза още Плевнелиев.

Oще по темата

 
"Европа все повече и повече става Европа на регионите, някой ден няма да има държави, а региони, ще има градове – те ще са движещата сила на всичко. Рано или късно това ще се случи и държавата не трябва да бъде удобното извинение, а регионите, ако искат да хванат вълнàта на промяната, да бъдат така добри – вместо да се обявяват за незаконното строителство, вместо да гласуват решения, които подкрепят незаконното строителство, да излязат и да направят своя дебат, защото след 10-15 години държавите няма да играят такава роля, колкото регионите", посочи той. 

„Когато един град като Несебър в момента излезе и каже – ние гласувахме решение да не спазим законите, когато Общинският съвет на Ивайловград излезе с решение да не спазва законите – как очакват да получават чуждестранни инвестиции”, каза още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Анонимен

преди 13 години

Има си ЗУТ четете и научете кое е кое не е законно.Там си е описано на колко кв метра пристроики може ,на какво остояние ,такива разни.Попринцип политика и празнодумие в строителство и градоустроиство няма.

55

Иво

преди 13 години

Много правилно събарят незаконните настройки! Друг е въпроса че не трябва да се спира дотук а да се продължи със събаряне на хотели - както в Испания!

54

бумащина

преди 13 години

някой може ли да обясни,какво е законо строителство и има ли въобще такова

fallback