Снимка: БГНЕС

Протестиращите полицаи в София не успяха да предадат исканията си на румънския посланик у нас, каквато идея имаха, тъй като той не ги прие.

В същото време българският посланик в Букурещ също е отказал да приеме представителите на румънския полицейски синдикат в Румъния, които подкрепят българските си колеги.

В София от румънското посолство са се извинили на синдиката заради невъзможността на посланика да се срещане с тях. В Букурещ румънските полицаи са останали възмутени от това, че българският посланик не ги е приел.

"Надяваме се да има униформи и това беше обещано повече или по-малко", заяви председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов.

Вчера от синдиката са присъствали на среща между Павлин Димитров и президента на Европейския полицейски съюз. На тази среща от МВР са поели няколко ангажимента към полицаите, като основно те са свързани със социалните придобивки на служителите на реда.

Още по темата

Павлин Димитров се е ангажирал и социалният диалог да се задълбочи. Попов днес изрази надежда обещаните от министър Цветан Цветанов 900 компютъра за служителите на МВР скоро да бъдат факт.

"Диалог, доколкото такъв има, е със зам.-министъра на вътрешните работи Павлин Димитров, който е оторизиран от вътрешния министър Цветан Цветанов за това.

Нашето мнение е, че по този начин повече или по-малко министър Цветанов абдикира от това си задължение", коментира Попов.

Председателят на синдиката е убеден, че не е трябвало изобщо да има протест на служителите на МВР.

На 27 и на 28 ноември ще има редовна национална конференция на синдиката, на която ще се реши какво ще бъдат бъдещите действия на полицаите.

Днес служителите на МВР за четвърти път излязоха на протест, но тъй като този път целта им не беше да организират масово събитие, едва десетина от тях се събраха пред румънското посолство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase