Снимка: Булфото
fallback

Удвояване на часовете по теория при шофьорските курсове от 40 на 80 и цена на обучението от 350 лева предлагат от Българския автомобилен съюз.

"Предвидените по наредба минимални 40 часа теория са изключително малко, за да може бъдещият шофьор да разбере основите и смисъла на Закона за движението по пътищата“, посочи председателят на общото събрание на съюза Борис Гаврилов.

Според него слабата теоретична подготовка на водачите е причина за покачването през последните 15 години на катастрофите на пътя.

„Към 2010 г. ранените участници в движението са 10 хиляди, като в повечето случаи вината се хвърля върху неопитните млади шофьори“, коментира Гаврилов.

БАС предлага кормуването да остане 31 часа, както е досега, но да се върне обучението на полигон, снабден с всичко необходимо за усвояване на тънкостите на маневриране в натоварен градски трафик.

Съюзът е предвидил общо шест зали и офиси за теоретично обучение с обща площ повече от 400 кв.м.

От пролетта на 2011 г. курсистите ще бъдат обучавани на десет чисто нови автомобила, като до края на годината се очаква те да станат 100, добавиха от БАС.

Цената на курса за бъдещи шофьори категория В ще е 350 лева.

„Искаме да върнем практиката в обучението на младите шофьори отпреди 20 години", обясни още Борис Гаврилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

94

Действащ инструктор

преди 13 години

Да аз съм учил ***-3ма от тях двама взеха книжки,но за 350лв.е смешно да се говори при 8човека на кола на месец и около1500лв заплата на инстуктора плюс амортизация и ремонти,гориво около 600лв на колата сметнете не е ли измама или перачница?

93

ненчо

преди 13 години

Абе, тези си правят безплатна реклама или са си платили, но не го казват направо ? Щом като не харесват обучението по теория и практика, защо хората получават "книжки" ? Когато си направят изпитите по европейски и обучението ще е качествено ! Защо по света никой не иска да губи времето на клиента си , а му осигурява онлайнобучение и часове за консултация в удобно за клиента време ? Тук някакви пишман-инструктори дават акъл, да посещавате курсове по предварително определен график?Губят ни времет

92

некой си там...

преди 13 години

Евтин PR си правят и имитират дейност,както катаджиите имитират дейност,показвайки някакво присъствие.А каква не е гаранцията,че тези тарикати не перат паричките на бившите изпитващи,за да заработи корупционната машина отново с пълна пара?!...

fallback