Снимка: БГНЕС
fallback

"Българската национална цел е до 2020 година бедните да намалеят с 260 хиляди души, или с 16% спрямо броя им през 2008 година".

Това каза министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов на форум за дългосрочните политики за борба с бедността и социалното изключване.

"Според последните данни от 2008 година равнището на бедност  в България е 21,4 на сто при средно за ЕС 16,5%. Това означава, че 1 милион и 630 хиляди българи живеят в риск от бедност", отчете министърът.

По думите му национални цели са намаляването на бедността сред децата, сред възрастните хора, безработните и заетите.

Тотю Младенов заяви, че увеличаването на минималната работна заплата още от следващата година стои на дневен ред пред правителството и пред парламента, за да бъде осигурено възнаграждение над прага на бедност.

Oще по темата

Според него увеличаването на минималната заплата е инструмент за намаляване на бедността сред заетите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

Реалист

преди 13 години

Българската национална цел е до 2020 година бедните да намалеят с 260 хиляди души, или с 16% спрямо броя им през 2008 година" - въпроса е че никой не споменава че намаляването с 260 000 души ще се дължи на това че въпросните ще умрът от глад или ще си сложат край на живота поради невъзможнаст за разплащане по текущи кредити.Чака ни тотално обедняване , зверски глад.

97

Кирил Софийски

преди 13 години

ПРИ ТОВА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ,ЗАПЛАТИ И ПЕНСИОННА РЕФОРМА ,НИЩО ЧУДНО! ТО И СЕГА НАМАЛЯВАТ С БЪРЗИ ТЕМПОВЕ.ЛОШОТО Е ,ЧЕ СЕ ВДИГНАХА МНОГО ЧЕНИТЕНА ГРОБИЩНИТЕ ТЕРЕНИ.

96

До Бай Асан

преди 13 години

Това са методите за намаляване на бедните при капитализма, бай Асане, а не само от ГЕРБ и в Бг-то. Навсякъде по света ги прилагат, байо и методите им са известни - кризи, ограбване,инфлации, деноминации, болести, войни... и кое оцелее - оцелее. Останалото до следващия път! Така богатите стават все по-богати, а бедните все по-бедни и все по-мъртви. За 21 години демокраДция не го ли разбрахте!

fallback