Снимка: БГНЕС
fallback

"Продължаваме полетите над основната част от страната – София, Пловдив, Черноморието, предстоят още 1-2 полета в Северна България най-вече над Велико Търново."

Това каза пред БНР Красимир Стефанов, директор на Националната агенция по приходите. "Насочваме се към скъпоструващи имоти и техните собственици. Резултатът само за Столична община ще бъде в размер на 10 млн. лева", допълни Стефанов.

По сметките на главния архитект на София Петър Диков, над 5000-6000 са незаконните имоти в Софийско, които няма как да бъдат декларирани.

Според Стефанов, като се направят изчисленията, поне 10 000 имота в София не са декларирани и не се плащат данъци за тях. Почти всички жилищни имоти се водят на фирми. От проверени 250 къщи общо за страната, над 90% се водят на фирми.

"Цялото общество знае, че там не се води бизнес дейност", категоричен бе Стефанов.

"Васил Найденов обеща, че ще си плати данъците, тъй като е пропускал назад във времето. Преди нашата проверка на футболистите им се плащаха 240 лева заплати, плащани са им осигуровки върху тези пари, всички знаем, че това не е така", заяви Стефанов.

"Към момента сме събрали около 9 млрд. лева. Но ще съберем 12 млрд. лева до края на годината. В нашите акции ние не казваме, че богатите са престъпници, нека да са богати, но да си плащат данъците", поясни още директорът на НАП.

"Данъчните ще направят проверка по сигнала на РЗС за имотното състояние на вицепремиера Цветан Цветанов", посочи Красимир Стефанов.

Никой не е застрахован от проверка, независимо на каква длъжност се намира в държавата, та че не изключвамв такава проверка, категоричен е шефът на НАП.

Oще по темата

"Семейството на вътрешния министър Цветан Цветанов е придобило неясно как 6 недвижими имота в София през 2007 и 2008 година с обща площ 358 квадратни метра и на обща стойност над 462 хиляди лева", каза лидерът на РЗС Яне Янев.

Той поиска миналата седмица да се създаде анкетна комисия в НС за Цветанов .В края на седмицата от РЗС изнесоха данни за придобити от вицепремиера и семейството му имоти през 2007, 2008 г., когато Цветанов е бил зам.кмет на СО. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

267

Гацко

преди 13 години

"И един мармот го завива в станиол..."

266

dai TABLICATA

преди 13 години

i kreditite s kakvo sa obezpe4eni-da se proveriat i da se izlezna sys sravnitelna tablicaza systite apartamenti kolko e platil po onui vreme kletiat BGrin i s kakwa lihva sa mu dali kredit bankite-vse po onova vreme i dali bankata e bila na Cwetelin4eto mamina dishica-sho ti treashe s papkonosecyt proz da se obyrkvas sega i bankata na Cwetelin4eto e w skandal

265

Анонимен

преди 13 години

нека да проверяват и Цветанов, но нека да поровят и Яне, интересно ще е ...

fallback