Снимка: БГНЕС
fallback

5 или 6 са законните постройки в така нареченото митничарско село на брега на язовир "Ивайловград".

Това обяви кметът на община Любимец Янко Кючуков, в чиято територия са построени сградите – 45 на брой.

Комисия от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) вече е започнала проверка на имотите.

Кметът отбеляза, че е предоставил цялата необходима документация на командированите данъчни, изпратил е по факс и документи за премиера Борисов, който в неделя се зарече, че всичко незаконно градено край язовира ще бъде сринато.

Oще по темата

Кючюков допълни, че е осигурил полицаи, които да охраняват проверяващите в най-луксозното село Ставре Димитрово, което обаче не съществува на картата, защото по документи на мястото му има гола земя.

Достъпът до него е невъзможен, тъй като селището е опасано от имения с 3-метрови огради, телени мрежи, частни кейове и рибарници.

Собствениците на палатите са митничари, служители на "Пътни такси и разрешителни" и бизнесмени от София и Свиленград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

154

Asen Prodanov, Burga

преди 13 години

Когато бивши или настоящи държавни служители (в случая - митничари) са нарушили законите на държавата, заграбвайки за лични нужди държавна земя и застроявайки я с незаконни постройки, става дума за престъпление с висока обществена опасност. Такива хора трябва да бъдат съдени безкомпромисно и незабавно с цялата строгост на закона! Противното би означавало узаконяване на деянията им, което най-малкото ще е поредния пример за безнаказаност пред обществото.

153

мо

преди 13 години

Даже не са 200-300, а по-малко :)Мухобойко се закани, че или конфискация или събаряне "друг начин няма" - по негови думи...Ще видим.....

152

мо

преди 13 години

Търся си охрана, докато разходя фадромата да ми пази гърба от "собствениците" на земята...След като е на всички (държавно), дали не може да настаним там ***, който ни връщат от Франция и от съборения блок в Ямбол?

fallback