Снимка: БГНЕС
fallback

Шестима от пострадалите във влаковата катастрофа край Драгоман са оставени на лечение в "Пирогов", съобщиха от болницата.

Между тях са и двама сръбски граждани, които са със счупени лумбални прешлени.

В клиниката по неврохирургия са настанени четирима души, пътували в българския влак. Трима са с мозъчно сътресение, а един от ранените е със счупена кост.

В спешното отделение на болницата вчера помощ са потърсили общо 24-ма души.

Причината за сблъсъка на двата влака е или човешка грешка, или немарливост, но има нарушение на технологичните правила от страна на тримата диспечери, които бяха уволнени, коментира пред bTV министърът на транспорта Александър Цветков.

Oще по темата

"Все още не може да се изясни дали локомотивът, в който се е блъснал пътническият влак, е тръгнал регламентирано или не. Катастрофата е станала буквално за секунди въпреки комуникационната връзка между машинистите", уточни той.

Цветков разказа, че машинистът на пътническия влак е скочил в движение, след като е видял локомотива срещу себе си.

"Системите на безопасност на БДЖ са много остарели, те са полуавтоматични и над 40-годишни. Но на този етап не е възможно да бъдат обновени всички системи, тъй като са много скъпи. Тук става въпрос за немарливост, като тримата диспечери са понесли последствията си", категоричен бе Александър Цветков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Знаещ

преди 13 години

Приятел, Изол. лок и ТСВ са се движили от Драгоман към Драгоил. А МБВ обратно. Системата е ПАБ . (полуавтоматична блокировка). За какви броячи на оси пишеш. Тук няма такова нещо.

24

Анонимен

преди 13 години

НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ КАК ИЗХОДНИА ЩЕ СЕ ЗАТВОРИ 3К СЛЕД КАТО Е МИНАЛ ВЛАК.

23

Анонимен

преди 13 години

Вярно, просто съм ги разменил докато пиша, моя грешка.... Но изцепките са големи: Рък.Движение си мисли че изпраща влак, а заминава ИзЛ (без сигнал от РД) Влак заминава без "готово" от рък.движение Рък.Движение на съседна гара, очаква влак, а пристига ИзЛ, но това не му пречи нормализира системата и да изпрати влак в междугарието.... Обикновенно само една изцепка и само един "заспал" не водят до катастрофа, но тука вече са много издънки... добре че няма загинали или осакатени...

fallback