Ромски бивак до бл. №20. Снимка: БГНЕС
fallback

Ромите от печално известния блок №20 в Ямбол да живеят под наем при български семейства.

Тази идея е била лансирана от социалното министерство на среща с общински съветници от Ямбол и представители на ромската партия ДРОМ.

Именно министър Тотю Младенов е предложил тази авангардна стъпка. Според него останалите без жилище роми можели да живеят на поносим наем при български семейства.

Oще по темата
16 сеп 2010 20:00
278

Част от живелите във вече съборения блок роми си издигнаха колиби на съседната поляна докато продължава разчистването на отломките от опасната сграда. 

По време на срещата е бил обсъден и вариантът изгонените от блок 20 да получат еднократна помощ от държавата, за да посрещнат първоначалните си нужди за новите си жилища.

Миналата седмица стана ясно, че те имат право да получат еднократни социални помощи в размер на 325 лева.

Изплащането на тези средства обаче се оказа проблемно, тъй като за да ги получат, те трябва да имат актуална адресна регистрация.

Тъй като сегашната им е във вече несъществуващата сграда, ромите първо трябва да си издадат нова лична карта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

529

Boom

преди 13 години

Екстра,ще ги приема със голямо удовлоствие...даже ще ги храня,ще ги гледам,няма да има проблеми...А БЕ ЕЙ ВИЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ***,ТИЯ *** НЕ ЗАСЛУЖАВАТ НИКЪДЕ ДА ЖИВЕЯТ.Защото преди години ги подслониха във този блок за да може да живеят българи и *** а и да се интегрират и какво стана ами ето до това се стигна че трябва същия блок сега да се разрушава.Така че няма да се оправят сами *** ние не сме длъжни да се грижим за тях...това е който иска да ги гледа да ги гледа.

528

usera

преди 13 години

Предоставям си жилището безвъзмездно на нуждаещите се ***. Тези, които нямат покрив да заповядат в къщи и да останат колкото искат. Какво да ги правим, след като ги създаваме ще трябва и да се грижим за тях ..както им гледаме копелетата, плащаме им парното, тока, храната и здравеопазването.

527

koluakwya

преди 13 години

ntpOqc <a href="zlifoznnbpms/">zlifoznnbpms</a>, [url=rdfyilemmgpj/]rdfyilemmgpj[/url], [link=nibidrscgplx/]nibidrscgplx[/link], mgvirdnmwbcd/

fallback