fallback

 

Извадка от протокола на КАТ за катастрофата, която възникна на пътя за Ловеч, докато по него минаваше кортежът на президента:

"Не може да спре, за да избегне удар със спрения пред него лек автомобил, който пропуска кортеж от автомобили със специален режим на движение, завива отдясно, удря се в мантинелата и отскача и удря лек автомобил".

Oще по темата

Причината за катастрофата категорично не е кортежът, заяви в деня на инцидента началникът на НСО генерал Димитър Димитров.

Две коли наистина се ударили, като преминавали край кортежа, но "служителите на НСО дори не са забелязали, че има пътен инцидент", каза тогава генерал Димитров.

Шофьорът на буса, който се удари в мантинелата, разказва какво е забелязал той. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

242

6001

преди 13 години

По времето на Живков закона беше един . Като дойде демокрацията го промениха,затова никой не кортежи,мортежи,сини лампи и така нататък.Защото новия правилник не го задължава да спира а да осигори безпрепятствено преминаване на спец. автомобилите накратко и меко казано. Но зависи кой как го разбира това.А преди няки може да си спомнят експериментите с пожарните коли и колите на МВР И НЯМАШЕ ТАКЪВ КОЙТО ДА НЕ СПРЕ ДА ДА....

241

Анонимен

преди 13 години

А при положение, че кортежът застига бавно движеща се колона, и никой от *** не се сеща да отбие, НСО нямат друг избор освен да изпреварят. И то не защото са недорасли пубери, като повечето пишещи тук, А ЗАЩОТО при физическата охрана на лица има определени стандарти. Не може да допуснат, президентският автомобил да бъде затиснат в "тапа на пътя". Това е идеята на кортежа. Как си представяш някой да не даде път на президентския автомобил в САЩ, Русия, Германия, Франция... Но тук сме БГ.

240

251

преди 13 години

Като си взел да цитираш закона, я хайде да ми кажеш:ЗАЩО, според теб, кортежът от автомобили на спецален режим е трябвало въобще да се движат в насрещното, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, че автомобилите движещи се пред кортежа, са били ЗАДЪЛЖЕНИ ДА ОТБИЯТ И ДА ДАДАТ ПЪТ, съглано СЪЩИЯ този закон, който цитираш. Ако не се сещаш отговора - да ти подскажа. Защото Бай *** не го Е...Е за разни "автомобили със специален режим" и си кара напред, как си знае. Това само в БГ го има - вярно е !

fallback