Снимка: Булфото
fallback

На 24 септември Българската православна църква (БПЦ) ще проведе национално литийно шествие в подкрепа на задължителното обучение по „Религия-Православие” в детските градини и училищата в България. 

Шествието започва в 12 ч. от площада пред официалния вход на НДК.

В редакцията на Dnes.bg се получи съобщение от Ръководството на Главното мюфтийство (с главен мюфтия на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи), в което се изразява подкрепа за шествието:

„Главно мюфтийство подкрепя инициативата на Българската православна църква и изразява надеждата, че това искане относно задължителното обучение на „Религия-Православие” ще бъде прието, заедно с което и предметът „Религия-Ислям” ще намери така желаното задължително място в училищата“.

Ето защо приканваме българските граждани, изповядващи ислямската религия, в израз на солидарност да подкрепят шествието на своите братя православни християни, пише още в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

641

АТЕИСТ!

преди 13 години

И така ето какво ми хрумна религиозните и нерелигиозните(атеисти )плащат равни данъци от тези данаци пари се заделят за образованието ако се въведе допълнителен задължителен час религия то трябва и да се въведе допълнителен данък само за хораста с релегиозна принадлежност с който да се плащат тези чесове?И да по доре е децата да ритът футбол фместо да им промиват мозъкла с глупости

640

Анонимен

преди 13 години

Абе айде стига бе, ами децата на атеистите? Който иска детето му да учи религия, да му преподава сам или да го води на църква, джамия и тн. Вместо това нека да има допълнителен час по физическо на мястото на "религия". ***, що децата трябва да плащат, понеже няма работа за завършилите теология, а?

639

АТЕИСТ!

преди 13 години

Наскоро се запознах по отблизо с предложенията на светия синод и гневът ми се отъложи малко.Все пак светият синод не си е загубил ума и предлага опция за родителите атеисти да запишат децата си на убочение по етика и морал вместо на религия.И все пак направиме впечатление невщо ,на което Любен Дилов син обърна внимание в едно предавана по телевизията "Защо задължително'',защо трябва да се задължава някой защо?Наистина ли морал може да бъде набит насила в главите на децата,не мисля.

fallback