Пламен Димитров Снимка: БГНЕС
fallback

КНСБ призовава всички свои членове и български граждани на протест заради пенсионната реформа.

Протестите започват на 16 септември с палатков лагер пред парламента, съобщи вицепрезидентът на КНСБ Пламен Димитров. 

Тогава депутатите ще разглеждат промените в Кодекса за социално осигуряване. Синдикатът настоява законопроектът да бъде оттеглен и да бъде възстановен диалогът между институциите.

"Някой ни е опрял пистолет в челото и в тази ситуация не можем да водим преговори, трябва да премахнем пистолета", коментира Пламен Димитров.

С подписката, която ще стартира също на 16 септември, КНСБ призовава всички граждани да защитят социалните си права.

КНСБ са против повишаването на осигурителния стаж с 3 години, повишаването с 2 години на възрастта за пенсиониране на работещите в опасни условия на труд, нарастването на учителския стаж с 3 години, отнетата възможност да се закупуват 5 години осигурителен стаж, липсата на здравеопазване за всички и намерението да се отнеме доплащането за „клас” на над 80 000 административни служители, посочи Пламен Димитров.

Oще по темата

Към протестите се очаква да се присъединят и здравните работници.

КНСБ предлага и на КТ "Подкрепа" спешно да свика ръководния си орган за съгласуване на общи протестни действия.

На 7 октомври се предвижда националния протест пред парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

анонимен

преди 13 години

какво правят продажните *** в момента в минния бранш.три поредни години няма увеличение на заплати в ,,мини марица-изток,,боко кратуната каза април месец ,че от комплекса за 1 година са откраднати 1 400 000 000 лева/един милиард и четиристотин милиона лева/.къде са тези пари .питаме синдикатите за увеличение на заплати а те ни казват-,,Изобщо не си и помисляйте,,държат се като адвокати на работодателя.призовавам всички синдикални членове да прекратят участието си във 2-та синдиката.

67

Наблюдател

преди 13 години

Необходимо е да не разчетаме само на синдикатите,а населението да се вдигне и да си търси правата,както го правят в други страни.При тази безработица е немислимо да се изпълни трудов стаж от 37 години.Това е геноцид и гавра с народа.Ако управляващите се оправдават със сивата икономика,че с увеличението ще предизвикат трудещите се да се осигуряват,за да изпълнят трудовия си стаж,според мен ще се получи точно обратното.

66

Honorik

преди 13 години

Pa,pa,pa,palatka,pa,pa,pa,palatka,pa-palatka,pa-palatka,hei dupeta-mnogo mrazim gazetata!Palatka tuk,tuk 6te si opanem,da vi peem pred parlamenta,tuk,tuk,dokato kajete,4e 6te otteglite zakonoproekta.Palatka tuk,tuk 6te si opanem i nqma da si tragnem,tuk,tuk da vi omraznem i da re4ete"da"!

fallback