Снимка: БГНЕС
fallback

Министърът на социалната политика Тотю Младенов ще предложи увеличаване на минималната работна заплата с 30 лева от началото на следващата година.

В момента минималното възнаграждение е 240 лева, а министърът смята, че от 1 януари 2011 година трябва да бъде 270 лева. Предложението първо ще бъде обсъдено от Съвета по икономическо развитие.

Безработицата през август е била 9,14%, съобщи министърът пред БНР.

Пикът на безработицата тази година беше през февруари - около 10 на сто. През последните четири месеца броят на регистрираните в бюрата по труда е намалял с 40 000 души.

От 1 октомври ще бъдат назначени 9000 души за лични асистенти. Допълнително са отпуснати 10 млн. лева за мерки на пазара на труда, объсни Младенов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

205

гад

преди 13 години

500 лв трябва да е минималната заплата кви са тия работи смешна работа

204

Оксиморон

преди 13 години

Аз пък предлагам всички народни представители да са на МРЗ, същото и за министрите, за полицаите и въобще за държавните чиновници, каквито и да са те. Освен това предлагам да се въведе образователен ценз- имаш висше- осигуряваш се върху 1000лева, средно- върху 500, основно- върху МРЗ. Така се прави държава, а не като сега- нямаш образование- осигуряваш се върху тавана, защото "притежаваш" 100 фирми, мутра си или митничар, или полицай, или скромен доктор на договор със здравната каса, айде стига!

203

бс

преди 13 години

само с предложението ще си остане като всяко друго нещо само бля,бля...пален *** и се опитва да подражава на шефа си да се прави на строг и справедлив.пълни глупости..

fallback