Снимка: БГНЕС
fallback

“За да се бориш с корупцията, трябва да признаеш, че я има, НАП се бори с корупцията“. Това каза пред Нова телевизия директорът на приходната агенция Красимир Стефанов.

Той се похвали, че за 1 година пресечените злоупотреби с ДДС вече надхвърлят 1 млрд. лева.  

Уволнените служители за корупция от агенцията за същия период са 60. 

Красимир Стефанов беше категоричен, че НАП ще изпълни приходите 100%.

Според него укриването на данъци в България се е превърнало в „национален спорт", но категорично заяви, че с дейността на данъчните ще се обърне тази тенденция, за да има пари за пенсии, здравеопазване и т.н.

По повод пенсиите на естрадните изпълнители, Стефанов съобщи, че двама певци – един естраден и един попфолк изпълнител, са укрили данъци за над 700 хиляди лева.

Друга естрадна певица живеела назаем, като получила 300 000 лева, от които нито един лев не е върнала, изтъкна шефът на НАП.

Oще по темата

„Ще има доста интересни резултати след свършването на проверката. За нас е много важно да дисциплинираме един бранш, така че да започнат да си плащат данъците“, категоричен е Стефанов.

По  повод проведените проверки в заведения в курортите по Черноморието Стефанов заяви, че само от 20 заведения са изкарани на светло 4 милиона лева обороти. 

Данъчен №1 се закани, че софийските заведения и зимните ни курорти също „няма да се измъкнат“ от проверки.
 
Относно проверката на имотите на Ахмед Доган, Стефанов съобщи, че тя е приключила и резултатите са предадени на прокуратурата. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Иван

преди 13 години

Г-н Стефанов,След като от командировките си в чужбина научавате за дейстуващите закони в България(имам предвид Вашето твърдение,че няма таван за плащане в брой и Нямате достъп до сметките на физическите и ЮЛ).Какво правите тогава там.Вие лично взехте целия български народ за балък.Като се върнахте от Германия твърдяхте,че сте взели диска за бълг.пари в шв.банки,а сега друга песен пеете.Май много Ваши хора има на този диск.Всеки шеф на НАП,ако е от друга държава би си подал оставката.

40

Симо

преди 13 години

Не вярвам на това,за което говорите.Арестувахте шестима данъчни за злоупотреба с ДДС.Неотдавна имаше публикация за далаверите на директора на НАП Бургас и неговите протежета/сътрудници/.Има инспектори като тия от Русе,които продължават да съсипват бизнеса.Какво стана с Георги Атанасов,които всяка година по шест месеца е в отпуск и през лятото се връща в Бургас.Сигурен съм,че той не е от уволнените.Иначе как ще живее в чужбина без да работи и ще купува имоти,кола,обзавеждане в брой.

39

Анонимен

преди 13 години

Ало, Господин Местан!Ще приема това ,което казвате за абсолютна истина, само ако видя дипломите на Доган за Минен или Хидро или Строителен инженер!(Останалото е просто защита на криминален престъпник от тези, които са лапали заедно с него.)И още нещо-Уважаемата Ви съпруга как се оказа на сегашната си работа, чрез проведен публично обявен конкурс ли?И с какви документи тя е доказвала квалификацията си?

fallback