Малката Джеси. Снимка: Animal Rescue Sofia
fallback

Рано сутринта на 28.08. служители и доброволци в приюта за кучета в Богров намериха обезобразеното телце на 3-месечното кученце Джеси – брутално убита и одрана от неизвестно лице на територията на приюта.

Джеси трябваше да отпътува към новия си щастлив живот с мило холандско семейство същия ден.

От приюта вече са алармирали полицията.

Animal Rescue Sofia и фондация Четири лапи предлагат награда от 1000 лв. на всеки, който има информация за извършителя и е готов да свидетелства пред полицията и в съда.

"Това е още един чудовищен случай на насилие, който показва колко важна и неотложна е промяната, която искаме да бъде направена в Наказателния кодекс за инкриминация на особената жестокост над животни.

Особено тревожна в този случай е арогантността и демонстративността, с която са избрани мястото и начинът на извършване на престъплението.

При настоящата законова уредба, дори и да бъде разкрит, извършителят на това зверство може да бъде наказан с административна глоба в размер до 500 лв.", казаха от фондацията.

Доброволци и служители на Animal Rescue Sofia поеха нощни смени от вечерта на инцидента и ще продължат да остават нощем в приюта, докато там бъде назначена охрана.

Oще по темата
26 мар 2010 12:03
966

Семейството, което трябваше да вземе Джеси в събота, беше потресено, но предложи дом на малката й сестричка. Тя вече пътува към новия си, безопасен и щастлив живот в Холандия.

Молим, подкрепете ни в усилията това чудовищно престъпление да не остане безнаказано! Наказателният кодекс трябва да бъде променен, за да стане особената жестокост към животни престъпление и в България – така както е в цяла Европа, призовават от Animal Rescue Sofia и "Четири лапи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

121

inkognito

преди 13 години

Kompleksara ubiva jivotnite za6toto e po silen kamo li sre6tu malko ku4e a hi6tnika v 4ove6ka forma lovi hora za6totomu stiska i si riskuva denono6tno kojata tva e razlikata ako platqt za sadizum polu4avat go

120

Мимът

преди 13 години

Аз бях, аз убих кучето. Дайте ми сега наградата от 1000 лева.

119

КОРУН

преди 13 години

Лъжа е, лъжа, тази история!!!! Съгласен с Петков.

fallback