Снимка: БГНЕС
fallback

Има реална опасност участъка от магистрала "Тракия" Оризово – Стара Загора да потъне, алармира отново бившият председател на браншова камара "Пътища" Румен Йовчев.

"Ще трябва да се вземат някакви мерки относно потъването в участъка Оризово – Стара Загора и да се реши този въпрос, защото не може да продължи да се увеличава дълбочината на коловозите и да казваме, че няма никакъв проблем", отчете експертът пред БНР.

"Моето желание до сега е било точно това – да се постараем да обясним, че цените по които се проведоха тръжните процедури, не са тези, на които би могло да се направи магистралата с необходимото качество. Ниските цени значат ниско качество", уточни Йовчев.

По думите му неслучайно парите, определени от пътната агенция в документацията са 3 млн, евро.

Малко е сериозна разликата между 3 млн. и 2 млн. евро и да казваме, че всичко е наред. Аз не съм убеден в това нещо”, коментира в заключение Румен Йовчев.

Oще по темата

Dnes.bg припомня, че в началото на месеца бившият председател на браншова камара "Пътища алармира, че има реална опасност да се наложи мащабен ремонт на най-новия участък на автомагистрала "Тракия".

Според Йовчев чисто новият аутобан вече плаче за ремонт, за който са необходими поне 10-12 млн. евро.

"Проблемите са много. Насипите на всички надлези по трасето не са укрепени и заради ерозията устоите им са подронени. Освен това са се появили коловози от двете страни на трасето, а има и голяма вероятност пътят в последните километри преди Стара Загора да започне да потъва”, категоричен бе Йовчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

297

Гуми и Джанти

преди 13 години

Тази отсечка май не беше от евтините. др. Серж да каже. И изобщо, не цената е виновна за ниското качество, а хайдутлъка и безхаберието, което се шири сред възлагащи, изпълняващи и контролиращи.

296

ДО ВОЛЕН СИДЕРОВ-26

преди 13 години

...и как ще стане това Воленчо,нали знаеш лафа - късно е либе за ***...отдавна е изтекъл давностние срок на половината неща за които говориш, дори за убийство давностния срок е 15 години, а за дънъчни престъплени е само 7 години....та как ще стане това. или и ти ги плещиш като Бойко, та да ти вярват само ***.

295

до КАТ

преди 13 години

ненормалник такъв, снимката е точно на 202 километър, малко преди колелото на Ст.Загора.ако беше пътувал по този маршрут щеше да си прилопал в нея - ама ти на село да си седиш, та насело...

fallback