Снимка: БГНЕС
fallback

Заснемането на нов телевизионен сериал по актуална тема, създаване на часови пояс за детско и семейно кино и  увеличаване на телевизионното време на рубриката "Лека нощ,  деца".

Това са част от предложенията в концепцията на новия програмен директор на БНТ Севда Шишманова.

Управителният съвет на държавната медия единодушно я избра за поста и подкрепи нейната концепция за развитие. 

Сред причините да се кандидатира тя посочи, че програмната дирекция е една от най-слабо реформираните в БНТ.

Сред другите й предложения за промяна в БНТ са възстановяването на телевизионния театър, запазването на политиката за съпродуциране на българско игрално кино и за финансиране на филмови дебюти.

Шишманова предлага да има постоянно излъчване по БНТ на документално кино - българско и чужда продукция.

Според нея трябва да се създава комерсиална продукция, която да може да бъде продавана.

Тя предлага още да бъде създаден едночасов културен слот в сутрешния пояс. Така в максимална степен щяло да се експериментира със създаването на крос медийни проекти и да се създаде поле за дебат за българската култура, образование и наука.

Сред нейните предложения е и да се реализира втори формат на "Голямото четене", който да е за детска литература.

Необходима е редукция на настоящата програма, за да отпаднат дублиращите се или нискорейтингови предавания. Това ще стане чрез оценка на предаванията, е заложено още в концепцията й. 

Шишманова предлага и реализиране на сезонни проекти, свързани с актуални теми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

другомислещ

преди 13 години

Севда, нищо лично , но при по-ерудирани ,интелигентни и с добра визия от теб млади хора, редно е да отстъпиш на тях. Изпята песен си.

53

Анонимен

преди 13 години

всички тия които сега ни реди новата бт шефка са само позастарели стари кадри,които по един или друг начин все акъл са давали за обществената ни телевизия,но с нищо не са я направили по добра.колкото до въпросната мадама,която ще осигурява програмно БНТ,надежда всяка оставете,по зле може да стане но по добре едва ли,така е когато човек цял живот е изпълнявал само поръчки.

52

възмутен

преди 13 години

Пробивно моме, за което няма лоша власт! С такива като нея, е пълно, но тя надминава всички по нахалство и блъскане с лакти. Не блести с излишък от интелект, но умее да вдига доста шум около себе си...когато трябва.

fallback