Министърът без портфейл Божидар Димитров изказа удовлетворение от изявлението на археолога Николай Овчаров по повод находката на остров Свети Иван и използва случая също да му се извини за подозренията.

Във вторник Овчаров заяви, че се предполага, че става дума за мощите на светеца, но въпреки това поздрави колегата си, който ги откри.

"Удовлетворен съм от изявлението на проф. д-р Николай Овчаров, с което поздрави колегата проф. д-р Казимир Попконстантинов за, както самия той го нарича, голямото археологично откритие“, заявява Димитров в писмо до „Фокус". 

„Използвам случая да му се извиня за очевидно съвършено неоснователното подозрение, че е част от анонимните и досега археолози, които без научни аргументи оспориха автентичността на откритието край Созопол“, казва още министърът без портфейл.

Скандалът между гилдията на археолозите и Божидар Димитров избухна след емоционалното изказване на министъра за „шибания народ“. Тогава той се вбеси, че „анонимни археолози“ изказват съмнения за автентичността на откритите мощи на Йоан Кръстител.

Още по темата

"Защо бе, майка му стара, защо е толкова злоба, бе?! Е т'ва не мога да си го обясня при тоя шибан народ, при тия шибани колеги!“, каза тогава министърът. 

След като записът на скандалните думи заля интернет, Божидар Димитров се оправда, че е обсъждал само няколко български археолози, които са изразили не съмнение, а по-скоро завист и омраза към колегата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase