Снимка: Булфото
fallback

Осигурени са 12 000 дози от ваксината срещу хепатит В, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Ваксината е предоставена безусловно и безвъзмездно на здравното ведомство от фирмата производител "Глаксо Смит Клайн".

С това количество ще бъдат покрити нуждите на най-критичните групи, подлежащи на задължителна ваксинация съгласно Имунизационния календар на страната.

МЗ и лично министър Анна-Мария Борисова са изразили благодарността си на националната пациентска организация "Конфедерация за защита на здравето", както и на асоциацията "Усмихни се" за оказаното съдействие в създалата се ситуация.

Дарението на ваксините е станало в резултат на съвместните усилия и не е било допуснато нарастване на напрежението сред родителите на подлежащите на имунизация деца, посочват още от МЗ. 

Oще по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Българин

преди 13 години

Може ли да позная, кои са "критичните групи" на които винаги всичко им се дава безплатно?С тъмно-мръсен цвят на кожата, хъхрят, не работят, но размахват брадви и ножове...... познах ли?

12

Един Българин

преди 13 години

Браво, макар че в този бизнес сумите са сериозни и сигурно МЗ е направило отстъпки дано не са големи.

11

12345

преди 13 години

Трагедията е пълна! Явно управляващите съвсем са ни отписали! Дано издържим! Срамно е! За тях най-вече! Добре че все пак някой ни е подал ръка! Благодаря на хората, които свършиха работа, която все си мисля, че е е задължение на хора, получили доверието на народа, но видимо подиграващи се с него!

fallback