„Приятелските, шуробаджанашките и другите назначения, превръщането на кадруването в основна ценност, до нищо хубаво няма да доведат организацията, на която аз доскоро бях член".

Това заявява в писмо до медиите отстранената от ГЕРБ Дани Каназирева по повод на изказването на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Вътрешният министър заяви, че Дани Каназирева е нанесла повече вреди на партията от Лъчезар Иванов. Проблемите са чисто политически и тя има за цел реализирането на политики на други политико-икономически интереси, коментира още Цветанов отстраняването на Каназирева от ГЕРБ.

„Възхищавам се от г-н Цветанов, който две години неуморно изграждаше структурите на ГЕРБ по страната и с всички рискове за живота си прекрати магистралните грабежи, отвличанията на хора и октопода в МВР.

Аз съм впечатлена от себе си, че ме считат за толкова голяма заплаха за ГЕРБ. Едва на 31 години аз успях да се превърна в основния враг за прогреса на ГЕРБ, съответно на Държавата.

Считам, че липсата на козируване пред партийните началници е такова тежко престъпление, че очаквам появата и на текст в Наказателния кодекс за такива като мен", заявява още Каназирева.

Тя декларира, че не е назначила или съдействала за назначението на нито един неин близък или познат в нито една от трите власти.

Още по темата

"Както и аз не съм представител на изпълнителната власт, и следователно не съм разполагала с неограничените възможности, които ми преписват. Аз съм обикновен общински съветник, от опозиция, и то в Пловдив, където на власт са ВМРО и БСП", заявява още Каназирева.
 

Дани Каназирева беше отстранена от ГЕРБ заради нерегламентирани и несъгласувани действия в Общински съвет – Пловдив, уронващи престижа на партията и несъответстващи на нейната политика. Тя обаче остана общински съветник и отхвърли всички обвинения срещу нея. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase