Снимка: БГНЕС
fallback

Две противоречиви събития от последните дни разкриват колко е чувствителен за властта имиджът на вътрешното министерство.

Изглежда странно, но е факт – не конкретни управленски ходове, а медийни и "културни достижения" и гафове се превръщат в травматични политически теми.

В сряда пресцентърът на МВР разпространи видеоматериал, в който служител на реда "съветва" задържан с думите: "Казвай, щот’ ще те боли много"

Клипът беше публикуван на страницата на вътрешното ведомство. Поводът – 24 души бяха задържани след две спецакции срещу разпространението на дрога.

Малко по-късно първоначалният вариант на видеоматериала за акцията на mvr.bg бива заменен с друг, редактиран клип, в който репликата "Казвай, щот’ ще те боли много" е премахната.

Oще по темата

В сряда по обед пък вицепремиерът Цветан Цветанов заяви пред журналисти в МС: „Песента "Нашата полиция" не е химн, това е  една песен за българския полицай. Ако някой напише и изпълни нещо по-добре, това ще бъде добре възприето от служителите на МВР“

Това е коментарът на Цветанов за  песента "Нашата полиция", изпълнена от Веселин Маринов.

В тази песен няма нищо негативно или осмиващо, добави Цветанов.

На изпълнителя на песента Веселин Маринов, на поета и на композитора не е платено нищо, каза още Цветанов.

Нека не спекулираме за нещо, което е с позитивен знак. Никой досега  не е давал оценка на песни, които са с нецензурни думи, а се акцентираме върху тази песен. Не смятам, че трябва да причиняваме това на Веселин Маринов, каза Цветан Цветанов.

Припомняме част от текста на песента „Нашата полиция“:

Ако някой вярата убива
и престъпниците сам прикрива,
ако някой пред лъжата лази -
нашата полиция ме пази.

Припев: Хора, подарете цвете,
хора, запомнете ни добре!
Гордост е да служиш в редовете
на България и МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

210

иван иванов

преди 13 години

песен за българската полицияв трудни времена живевем.народът иска мирни дни.дейността ни ще успееза по-светли бъднини.мисия имаме голямада пазим народът свой.убийства и мафия да няма,крадци и обири безброй.народът мирно да живее,спокоен за своя труд,живот,крадецът да не посмее да грбиденем чужд имот.заклели сме се ний пред богая,да бъдем на народа страж.силата на властта нио строгада му вдъхва тя кураж.припев:навсякъде ние бдим-по улици и площади.мафията ще сразим./2не и

209

fffff

преди 13 години

BRAVO NA POLICAITE TOZI PUT,TAKA TRQBVA DA SE DEISTVA S NARKODILARITE,DORI E MALKO,TRQBVA6E DA IM IZPO4UPQT GLAVITE,DA NE MOGAT DA HODQTEDIN PUT I VIE DA SI SVUR6ITE RABOTATA GOSPODA POLICAI,NO NE SPIRAITE DO TUK A PRODULJAVAITEUSPEH!

208

Дичо

преди 13 години

На Българското общество се поднесоха два варианата.Предстои арест на криминално проявени,пуска се Веско Маринов,а полицията танцува-между другото танцуващите полицаи бяха убийствени,криминално проявения получава задушаване от смях и изненада.Този вариант се предлага за хора боледуващи често,но имащи притенции за бандити.Сега идва ред на стандартния вид,но има възможност да се направи микс от двата вида арести-танцуващи и насочващи оръжие с качулки.И жалби-няма.

fallback