Снимка: БГНЕС
fallback

Правосъдното ни министерство в момента събира информация за броя на българските граждани, които в момента излежават ефективни присъди в чужди държави.

Това съобщи министърът на правосъдието Маргарита Попова, която участва в дискусия, организирана от Атлантическия клуб, Паневропейския съюз и Институт "Отворено общество".

„Търсим начини, в рамките на това, което имаме в момента, да можем да ги посрещнем и да могат да изтърпят наказанията си в България“, каза Попова.

От догодина в страната трябва да бъдат прехвърлени всички осъдени българи в чужбина.

Преди дни зам. главният прокурор Валери Първанов каза, че само от Испания, Гърция и Германия се очаква да дойдат около 2-3 хиляди души.

„От 2011 г. ще започне да се говори сериозно по въпроса, но не е казано, че от първи януари 2011 г. тези хора започват да се връщат. Това ще бъде процес във всички европейски държави“, уточни Попова.

По думите й ще има затруднения да се намерят места за затворниците. Правосъдното министерство планира построяването на нов затвор.

„Оглеждаме няколко терена и вече сме спрели вниманието си върху две-три места“, каза Маргарита Попова, но обясни, че средствата са недостатъчни и не може да обещае, че за няколко месеца ще бъде построен нов затвор.

По думите й друг проблем са условията в българските затвори и това ще бъде разликата, с която ще се сблъскат съгражданите ни, идващи от места за лишаване от свобода при по-добри стандарти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

анонимен

преди 13 години

браво...така е...при демокрация се строят само затвори...а те ще са за кокошкарите...тия мижави и бедни човечета...кой кокошка откраднал...кой измамил...а бе правилно го е измислил народа...кокошкарска му работа...а за големите риби...да де босовете тарикати...дето обраха банките и народа..и то законно разбира се...защото договорите им са перфектни юридически...то тях закон не ги лови...така че давайте по смело със затворите...много бедни и гладни бъдещи кокошкари ще има...БРАВО ЕВРО СЪЮЗЕ...

44

Анонимен

преди 13 години

мдаа, ще им строим затвори, за да може някой пак да гушне някакви пари, после ще си ги приберем и накрая ще ги пуснем..... типично по български

43

Анонимен

преди 13 години

От затворите по-сигурна инвестиция няма, клиентела винаги ще има.

fallback