Снимка: БГНЕС
fallback

Лекари в Пирогов се събират, за да обсъждат възможността да оперират 14-годишното момче от Хасково, което бе простреляно с въздушна пушка преди около седмица в Хасково.

Детето бе ранено от 20-годишен жител на града, който, както обясни впоследствие, чул шум в междублоковото пространство, решил, че е котка, и стрелял два пъти от терасата на жилището си.

Oще по темата

Раненото момче престоя в местната болница пет дни и бе транспортирано в детската неврохирургия на "Пирогов".

То е с огнестрелно нараняване с проектил и контузия на мозъка.

Днес ще се обсъжда състоянието му и възможността за операция, тъй като сачмата е засегнала важни мозъчни центрове, е обяснил д-р Марин Генчев, изпълняващ длъжността началник на детското черепно-мозъчно отделение, цитиран от пресцентъра на Пирогов.

Момчето е сложен случай, състоянието му е стабилно, но има опасност за живота му.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

м

преди 13 години

Ей това сме българите, все трябва да оплюем. Значи първо, има такова нещо като стабилен, но с опасност за живота, както и в медицината нищо че е от сачма, пак се води огнестрелна рана. като не сте учили медицина, защо се изказвате неподготвени?! И много ясно, че в хасково няма да оперират, защото ако беше толкова лесно просто да бръкнат в мозъка на детето и да извадят сачмата, нямаше да се учи толкова години за хирург !!! Като сте толкова запозначти всички идете вие да оперирате!

42

Сапардчо

преди 13 години

Уважаеми koi40,не знам за какво дете говорите,когато на 14 год.възраст 50 процента от ромската общност вече са родители,а на 28 са горди баби и дядовци на няколко внучета!

41

фил

преди 13 години

дано не ти се наложи да търсиш помощ от тези,,***" доктори. Само в Бг може да се чуе такъв коментар за един лекар. На такива като теб трябва да ти говорят(лекарите)на висок ,академичен език за да разбереш, че си *** и неграмотен

fallback