Димитър Гогов. Снимка: БГНЕС
fallback

Булгаргаз ЕАД смята да представи пред Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) заявление за поскъпване на природния газ за третото тримесечие на годината с мининум 23%, заяви изпълнителният директор на дружеството Димитър Гогов.

В посочената цена не е включен т.нар. недовзет приход за първите две тримесечия на годината, който според предварителните оценки на дружеството е в размер на около 70 млн. лв.

Той се е формирал поради по-ниските цени, които ДКЕВР е определила спрямо действителните разходи на Булгаргаз.

Ако се включи и недовзетият приход, на което дружеството има право според наредбата за ценообразуване на природния газ, то тогава цената за третото тримесечие би трябвало да скочи с над 40%, аргументира се Гогов.

Той посочи, че при досегашните цени за първото полугодие Булгаргаз вероятно ще има около 50 млн. лв. счетоводна загуба.

Още за цената на газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Анонимен

преди 13 години

Мазна тлъста мафия - Нужни са смъртни присъди за всички грабили страната последните 21 години !Само, че ние не сме народ, а ***. Ако бе на запад до сега да са ги пребили всички крадливи кучета с тояги

82

СТРАНДЖАТА

преди 13 години

до # [85] Анонимен:...Защото газпром така повелява...

81

Мел

преди 13 години

Този човек на снимката по-горе е за лудницата. Трайчо Трайков, това кретенче недодялано, ако не може да контролира подопечните си звена и управления да си взема шапката и да ходи в планината, да мисли там... Когато липсата на знания и КОНТРОЛ са на лице, обикновено правителството ПАДА. Защото който се доверява на Гого - лудия/ на снимката/ не е за министър нито за ръководител....

fallback