Снимка: Булфото

Във връзка с провеждането на държавните зрелостни изпити Министерството на образованието, младежта и науката постоянно следи информацията, която излиза във виртуалното пространство, като всички сигнали и оплаквания ще се проверяват от МОМН по установения ред и ще се подават на компетентните органи.

Това се посочва в съобщение от пресцентъра на МОМН, получено в БТА, по повод на информации, че вариантите за днешната матура по български език и литература са се продавали в интернет.

Още по темата

В министерството не са постъпили конкретни данни за опорочаване на изпитния процес.

При всеки конкретен резултат от проверката на органите, МОМН своевременно ще подава информация и се ангажира при установяване на конкретни нарушения за виновно поведение на държавни служители, да се търси дисциплинарна отговорност, както и да бъдат предприети мерки за налагане на съответните наказания, заявяват от образователното министерство.

Зрелостниците на днешния задължителен държавен изпит по български език и литература решаваха тест с 41 въпроса, като последният от тях беше по темата "Силата на словото" по откъси от одата "Левски" от Иван Вазов.

БТА съобщава, че в интернет са се появили информации, че преподавател от Софийския университет е изпратил снощи с SMS на свои ученици трите варианта, които ще се паднат на матурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase