Снимка: БГНЕС
fallback

Окръжната прокуратура в Сливен внесе иск в Окръжния съд Йордан Лечков да бъде отстранен като кмет на града.

Според съобщение на прокуратурата срещу Лечков са повдигнати 7 обвинения – за злоупотреба със служебно положение, за нецелево разходване на бюджетни средства, както и за съставяне на официален документ с невярно съдържание.

В четвъртък стана ясно, че срещу сливенския кмет има три обвинения. Според едно той не е спазил решение на общинския съвет за продажбата на битака в града. Така щетите само по неустойките са в размер на близо 1 милион лева.

Oще по темата

Според друго обвинение той е подал в кадастралната служба заявление с невярни обстоятелства – поискал да бъде издадена скица на 30 дка земя, като посочил, че е общинска, а в терена бил включен и парцел на Горското стопанство.

Освен това според прокуратурата Лечков е опитал да въздейства върху бившия шеф на данъчното Петко Дюлгеров, за да прикрие резултати от ревизии на определени фирми.

В съобщението на Окръжната прокуратура се посочва, че искането Лечков да бъде отстранен от длъжност е с оглед на повдигнатите му обвинения, които имат за предмет престъпления, извършвани във връзка с работата му, както и за да се осигури обективно, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

179

!!!!!!!!!!!!!!!

преди 14 години

Съдиите в Бургас получиха депеша да ограничат нерегламентираните си контакти с медиите и да сведат разговорите си с представители на четвъртата власт само до официални изявления и пресконференции. Ветото било наложено от София, научи ДЕСАНТ. Разкритието бе направено от магистрати, естествено, извън протокола, малко след като състав на Бургаския апелативен съд с председател Георги Кошничаров отстрани окончателно от поста му кметът на Сливен Йордан Лечков за далавери с обществени поръчки.

178

uha

преди 14 години

абе и хер Флик е роден в БГ,но се държи като еничарин спрямо родината си,така че не оправдаваите Лечков според мястото на раждане

177

kamyk

преди 14 години

Ти какво мезе си бе брато?Май си постна салатка ама не си мисли,че Лечето ще ти сложи нещо меснато?! ?! освен онова месо дето е в гащите му?!Той от такива залюхани като тебе си направи империята и втората!!!А ако не вярваш *** на единственото кръгово в Сливен и като помислиш да спиш там помисли......няма акт-16 а от там и ако ти подпалят *** на градоначалника чергата и пожарна няма да гаси?!?!Само за самоуправство трябва да си почине на сянка ама има друго и се казва ДОБЛЕСТЕН МЪЖ :(

fallback