Снимка: БГНЕС
fallback

Информацията за думите на гръцкия премиер Георгиос Папандреу е невярна, заяви пред агенция БГНЕС българският министър-председател Бойко Борисов.

Онлайн издания разпространиха спекулативната информация, че пред местно радио в Гърция премиерът Георгиос Папандреу е казал: "Ако не сте съгласни с антикризисните мерки, вас ви очаква съдбата на България...Нима вие искате да получавате български заплати, където въобще не са чували за великденски и коледни премии, а какво остава за 14-та заплата". 

Проверка на Dnes.bg установи, че става дума за класическа мистификация, започнала от блогове и форуми.

За разпространяването на лъжливата информация е "помогнала" и небрежната работа с източници на информация във виртуалното пространство. 

Според виртуалните спекулации на събрание пред пенсионери Папандреу е казал още: Нима искате да живеете като в лунно бунище, защото точно на това прилича България с нейните дупки и боклуци? Ние винаги сме били по-цивилизована нация от нашите северни съседи и винаги сме успявали да се обединим в трудни моменти.

Българският министър-председател Бойко Борисов съобщи още, че информацията е била проверена от българското Министерство на външните работи и от министър Николай Младенов.

Министър Младенов заяви от своя страна, че “тази информация е пълна инсинуация, която излезе по странни пътища преди два дни”. 

Нашият посланик в Атина е разговарял с кабинета на Папандреу, откъдето са заявили, че гръцкият премиер никога не е казвал такова нещо. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

ЯСНО ЕЧЕ НЕЕ ИСТИНА

преди 14 години

Ами не е нужно да си много умен, за да резбереш, че това не може да е истина. това е голям политик все пак и такива обиди са немислими, дори и за грък. Това са приказки на типичен самонадеян византиец обаче, който иска да си напомпа самочувствието на наш гръб.Чудно ми обаче защо ние сме такива компексари и вместо да се обидим като всеки нормален народ, дори се радваме, че някои ни е натрил носа !?? Е това не ие основниа проблем на нас, не ***, защото и те си имат достатчно.

24

;)

преди 14 години

Стандарт Информационна агенция Атина атакува София с византийски цинизъм петък, 16 април 2010 АтинаГръцкият премиер Георгиос Папандреу отправи скандални обиди към България, българския народ и състоянието на обществото ни."Ако не сте съгласни с антикризисните мерки, вас ви очаква съдбата на България... Нима вие искате да получавате български заплати, където въобще не са чували за великденски и коледни премии, а какво остава за 14-а заплата". Това каза Папандреу, чиято страна е пред тотален фалит и бе обявена в куп измами и финансови нарушения от Брюксел.На събрание пред пенсионери днес в Атина той пак даде за пример България и отправи следния въпрос: "Нима вие искате да получавате пенсии от по 50-100 евро вместо сегашните 600-700 евро? Нима искате да си плащате изцяло цената на лекарствата, а не както досега, само 25 на сто? Нима искате да живеете като в лунно бунище, защото точно на това прилича България с нейните дупки и ***, които претендират за по-висока интелигентност?". Според Папандреу у нас децата пушат, пият и вземат наркотици под зоркия поглед на полицията.След тези скандални въпроси и оценки спрямо България Папандреу отговаря сам: Ние винаги сме били по-цивилизована нация от нашите северни съседи и винаги сме успявали да се обединим в трудни моменти. И сега съм убеден, че в този труден момент ще застанем един до друг и след няколко години ще можем отново да се наредим сред страните с най-добър жизнен стандарт, докато българите ще си останат на положението, в което са и сега.Според него "след 50 години, гърците все още ще са тук, а за нас българите ще се носят само легенди". Папандреу каза още, че искрено се е смял, когато чул, че управляващите в София плашат българите, че ще стигнат до положението на Гърция, ако не вземат мерки"."Българите може само да сънуват.... Жалко за тях, че се оставят така лесно да ги манипулират, за да могат да ги грабят безпрепятствено....", казва още премиерът на съседна Гърция.АСН

23

1000

преди 14 години

И докато нас са ни рязали и мачкали англичаните на тях всичко им е подарено на готово. Една война не са спечелили сами и всичко са постигнали с измама и шмекерии. Долна нация са тия *** и ако запада не им дава пари ще пукясат за по малко от година, пълни *** са. А ако ги оставят на произвола на съдбата ще станат първата страна от ЕС с комунистическо правителство.

fallback