Снимка: БГНЕС

“Естествено, че думите, които бяха казани от Роман Василев, са недобри и той ще си понесе упрека за това, което е казал. Аз смятам, че извинявайки се публично, и това, което ще понесе като санкция от ВСС,  ще го накарат да си направи изводи и ще действа превантивно и на всички колеги, които участват в подобен тип операции”.

Това обяви вътрешният министър Цветан Цветанов след Национално съвещание на ръководството на МВР по повод скандала със зам. градския прокурор на София Роман Василев.

“Разберете, че в динамичното време и продуктивността на правоохранителната система, много от служителите и прокурорите са прекалено изнервени, предупреди МВР шефът.

Той подчерта, че силовото министерство прави всичко възможно, за да гарантира сигурността и живота на задържаните и на тези, които провеждат задържането.

“Никога никой не знае какви действия би предприело едно лице, което предстои да бъде задържано или предстои да му бъдат повдигнати обвинения за всичко, което е вършило”, посочи Цветанов.

Той увери, че не е оказвано никакво физическо насилие към Николай Цонев и повече се прави интерпретация на това, което се случи, когато бяха задържани тримата служители.

Още по темата

“В бъдеще на материалите, които ще предоставяме, ще направим така, че да не се виждат лица”, закани се още вътрешният министър.

Според него зачестилите показни арести в последните месеци са знак на уважение към всички български граждани, “които са потърпевши от злоупотребите, станали през тези 20 години”.

“Всеки ден показваме лицата на излъганите и не виждам нищо лошо да покажем и лицата на злоупотребилите”, допълни Цветанов.

Той за пореден път обясни, че няма проблем да отиде във ВСС и да говори с магистратите, но подчерта:

"Аз не съм си развалял отношенията с ВСС. Никога не сме имали отношения. Работа на МВР и на ВСС няма много допирни точки”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase