Снимка: Dnes.bg
fallback

Стотици миряни се стекоха рано тази сутрин на Бачковския манастир. С литийно шествие чудотворната икона Света Богородице бе изнесена от светата обител и бе занесена до мястото, където според легендата е била намерена от две пастирчета.

Иконата на Божията майка бе изнесена на ръце от вярващи, водени от игумена на храма отец Борис.

Шествието стигна до аязмото "Покров Богородичен”, а след това и до скалната пещера и до храма "Свети Архангели”

Там се дава курбан за вярващите, а следобед под звуците на църковните камбани ликът на Богородица ще бъде върнат в Бачковския манастир.

Преди да започне литийното шествие от ранни зори пред светинята се тълпяха стотици християни, дошли да се помолят за здраве и благодат.

Литийното шествие е най- старото у нас и се прави повече от 350 години, припомниха за Dnes.bg духовници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Спонги

преди 14 години

Не Богохулствай поне на Великден. Не е на добре. Вярата е за вярващите, ти какво търсиш в този форум. Дано Бог да отвори очите ти за истината.

18

атеис

преди 14 години

Вярата означава ,нежеланието да осъзнаеш че същесвува истината.За обикновените хора е истина за умните лъжа,а за политиците необходимост.

17

Евлогия

преди 14 години

Анонимни, като теб ни най-малко не могат да ме трогнат! Продължавай да се криеш под полата на жена си! А недай си Боже да стане нещо по-сериозно, би се скрил в миша дупка! Ти си жалкия, не аз! ГОЛЕМИ БЕЗЛИЧЕН СТРАХВИВЕЦ

fallback