Снимка: БГНЕС
fallback

Фирма "Рош България" ЕООД е спазила напълно всички законови рамки по отношение подсигуряването на Тамифлу при обявената процедура от правителството на България.

Това се посочва в специално изявление на дружеството във връзка с повдигнатото обвинение по отношение на министъра на здравеопазването д-р Божидар Нанев за сключването на неизгодни сделки между Министерство на здравеопазването и "Рош България" ЕООД за доставка на антивирусното лекарство.

От фирмата посочват, че предложената от тях цена отговаря на изискванията на нормативната уредба, а именно да не е по-висока от утвърдената цена на лекарствен продукт, включен в Позитивния лекарствен списък.

Oще по темата

Според обвинението от тези сделки за 6,5 млн. лв. са произлезли значителни вреди –  2 454 319,20 лева.

Сумата се явява разликата между офертната цена, предложена от Националната здравна служба на Великобритания, и договорената цена от министерството за доставка с "Рош България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 14 години

УБРЯЯЯЯЯЯ! На Пешо жена му е ***! А Пешо да доказва, че не е женен. Не съм му фен, но стига сме коментирали и чернили хората само по информация от два реда написани от незнайно кой. Писна ми от пушилка - що народ закопчаха и кво? Един по еин си излизат....

26

Анонимен

преди 14 години

Я, по-спокойно! Ще разследват отгоре, отгоре, и ше го оправдаят.И червените са сключвали неизгодни зделки, ама за тях е друго, те са червени.

25

Анонимен

преди 14 години

Много от пишещите тук е добре първо да се запознаят с ЗОП, после с ЗЛАХМ и едва тогава ще разберат, че няма как нашето министерство да купи ей така от Националната здравна служба на Великобритания ( въпреки че цената на англичаните е много по добра). Онези умници в парламента ( лобито на фармацевтичните компании) преди години са решили че не си ли търговец на едро с лекарства не може да продаваш на държавата. Сетете се сами защо е така. А държавата без търг по ЗОП няма как да купи нищо. Защо ли:

fallback