Снимка: БГНЕС
fallback

"Всеки един е равен до закона, независимо дали е министър, кмет или известна личност".

Така вътрешният министър коментира избухналия снощи скандал между градоначалника на Сливен и столични полицаи на алея "Яворов".

"Сами разбирате – когато полицейски автомобил те преследва няколко километра, не можем да хвърлиш документите си и да се държиш по този начин и да показваш неприлични жестове – това е доста неприлично поведение", възмути се той.

Oще по темата

Цветан Цветанов каза пред журналисти, че е имало доста свидетели на инцидента, а техните разкази се припокриват с това, което полицаите са разказали за сблъсъка си с Йордан Лечков.

"Данчо го уважавам много, направил е много за България, направил е много за града си Сливен, но аз смятам, че всички трябва да се равни пред закона", категоричен бе Цветанов.

МВР шефът уточни, че е приятел с Лечков и заедно са участвали в благотворителни мероприятия, в кампанията за изборите, "но смятам, че постъпката му не е постъпка за одобрение. Убеден съм, че и той самият е осъзнал какво е направил", добави той.

Вътрешният министър за породен път даде пример със своята съпруга, която също е била глобена, заради нарушение на пътя и не се е възползвала по никакъв начин от положението, което има.

Цветанов бе категоричен, че "за да променим държавата си, трябва да променим манталитета си".

Междувременно началникът на Първо РПУ в София Евгени Игнатов обяви, че срещу Лечков ще бъде образувано досъдебно производство за това, че е попречил на полицията да изпълни своите задължения.

Кметът на Сливен не се яви в 10 часа в полицията, за когато имаше призовка.

Йордан Лечков обяснил, че има неотложни ангажименти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

247

Анонимен

преди 14 години

Цървула си е ***!

246

paul

преди 14 години

не всички сме равни пред законаот къде на къде коруммпиране магистрати ще ползват имунитет май са над законаа една милиционерска държава погва един достоен неин гражданин

245

Иванова

преди 14 години

То стана голям "политически" проблем. Както е писано преди мен- щом е показал пръст на полицая като в САЩ-затвор, какво го чишкате. Ако аз покажа или се държа така каво ще стане-бързо производство.

fallback